משבר הקורונה והמגבלות הנרחבות שבאו בעקבותיו הביאו לכך שרבים נדרשים לקיים השנה את ליל הסדר בביתם בקרב המשפחה המצומצמת בלבד או אף כיחידים.

הרב יהודה סהלה, רב יהודי אתיופיה בת"א-יפו, מנחה בשנים האחרונות מדי שנה ליל סדר קהילתי בהשתתפות למעלה מ-1000 בני הקהילה.

השנה, בעקבות ההכרח לבטל את האירוע, ובכדי לסייע למי שרוצה להכין עצמו לקראת עריכת הסדר בביתו יזם הרב סהלה יחד עם עמותת אביב התורה וקרן איש לרעהו הפקת סרטון ובו הדגמה והדרכה לעריכת הסדר.

הסרטון מתורגם לעברית כך שיוכל לשמש גם דוברי עברית וכולל קטעים מרגשים במיוחד, ביניהם המחזה של יציאת מצריים כנהוג ברבות מקהילות ישראל וכן שירת "והיא שעמדה" בשפה האמהרית במנגינה הידועה של יונתן רזאל, שילוב שמדגיש את תחושת קיבוץ הגלויות.

באביב התורה פועלים בימים אלה יחד עם עריית ת"א וגורמים נוספים על מנת לסייע לקשישים בודדים ולמשפחות באיזור ת"א-יפו הזקוקות לעזרה בעקבות המצב. לטובת מטרה זו הוקם מוקד חירום הפועל גם בשפה האמהרית על מענה גם לפניות מהקהילה.

משה שמעון, מנכ"ל עמותת אביב התורה ופרויקט עולים בהצלחה ציין, "אנו נמצאים אמנם בתקופה מורכבת ולא פשוטה, אולם דווקא בתקופה זו מתגלים כוחות מיוחדים בעם ישראל כולו. השותפות עם הקהילה ועם הרב יהודה בשגרה ובחירום כאחד, היא ביטוי לכוחות המיוחדים הללו".