
חברת הסייבר הישראלית NSO שעוסקת בפיתוח אמצעי לוחמת סייבר וריגול ומעקב דיגיטלי, תסייע לממשלות בעולם לעקוב אחר התפשטות נגיף הקורונה במדינותיהן ואחר חולי הקורונה במטרה לוודא כי לא הפרו את תנאי הבידוד שלהם.
דובר החברה אישר לרשת בי.בי.סי כי ראשי החברה כבר נמצאים בשיחות עם מנהיגים רבים בעולם וחלק מהממשלות כבר בוחנות את תוכנות המעקב שפיתחה החברה במטרה לנטר את התפשטות הקורונה ולעקוב אחר חולי הקורונה במדינותיהם.
NSO מעורבת במחלוקת משפטית כאשר וואטסאפ, הנמצאת בשליטת פייסבוק, תובעת אותה בטענה כי שלחה לכאורה תוכנות זדוניות לטלפונים הניידים של עיתונאים ופעילי זכויות אדם.
החברה גם הואשמה כי סיפקה לממשלת סעודיה אמצעי מעקב בהם נעשה שימוש לעקוב אחר העיתונאי ג'מאל חאשקוג'י לפני שמצא את מותו בטורקיה. NSO מכחישה את ההאשמות האלו וטענה כי "מוצרי החברה מורשים לשימוש אחד בלבד – לספק לממשלות וגורמי אכיפת החוק את היכולת כדין להילחם בטרור ופשע".
באשר לאפשרות כי ממשלות העולם ישתמשו בתוכנות שפיתחה החברה הישראלית על מנת לעקוב אחר התפשטות המגיפה, אמר דובר NSO כי "התוכנה נמצאת כאן על מנת לפתור מגיפה עולמית. זה נועד להעניק לממשלות את היכולת להבין את המצב בפניו הן עומדות ולקבל החלטות מושכלות. זו תוכנה עוצמתית".
החברה הישראלית גם התחייבה כי לעובדי החברה לא תהיה שום גישה לנתונים הפרטיים של חולי קורונה וכי פרטיותם של האזרחים תישמר לחלוטין.
