שרי הממשלה דנים הערב (ראשון) בישיבה טלפונית, בבקשת משרד הבריאות לאשר הגבלות תנועה ולהכריז ''אזור מוגבל'' על יישובים וערים נוספים ברחבי הארץ, בדומה לסגר החלקי שהוטל על העיר בני ברק.
מדובר על הערים אלעד, מודיעין עילית, בית"ר עילית, בית שמש, טבריה, אשקלון, מגדל העמק, אור יהודה, יישובים ביהודה שומרון וכן כמה שכונות בירושלים - הר נוף, מאה שערים, רמות, גבעת מרדכי, רמת שלמה, בית ישראל, גבעת שאול, מקור ברוך, קריית משה, זכרון משה, גאולה, הבוכרים, שמואל הנביא, סנהדריה ובית וגן.
בתאגיד ''כאן'' דווח כי בניגוד לסגר על העיר בני ברק, מבקש משרד הבריאות להתיר כניסה של אזרחים לישובים אלו, וכן יציאה מהם למי שעובד מחוץ לגבולות היישוב. פיקוד העורף יתבקש לספק מזון ביישובים אלו.
במקביל, שר הביטחון נפתלי בנט אישר לצה"ל תגבור של 700 חיילים נוספים לצורך סיוע למשטרת ישראל באכיפת מגבלות התנועה שהגדירה הממשלה לאור משבר הקורונה.
נציין כי סגר חלקי הוטל באור יהודה עוד לפני החלטת הממשלה, וכבר מהערב רק תושבים יורשו להיכנס ולצאת מהעיר. מהעירייה נמסר כי כל מי שייצא וייכנס לעיר יידרש להציג אישור כמפעל או גורם חיוני.
מספר חולי הקורונה המאובחנים בישראל עומד על 8430 בני אדם. 139 חולים מאושפזים במצב קשה, 106 מהם מונשמים. 182 חולי קורונה מאושפזים במצב בינוני וכל היתר במצב קל. מניין הנפטרים עומד על 49 בני אדם. 546 חולים החלימו ושוחררו.
מוקדם יותר היום ביקר בבני ברק שר הביטחון נפתלי בנט. הוא הגיע לחמ"ל המרכזי ופגש את אלוף (במיל׳) רוני נומה המנהל את מטה המאבק בהתפשטות הקורונה בעיר, את גורמי פיקוד העורף ואוגדה 98 הנמצאים בעיר מאז יום חמישי ואת מפקדי חטיבת הצנחנים.
השר קיבל סקירה אודות פעילות הכוחות בסיוע לאוכלוסיית בני ברק ועל התנהלות התושבים מאז הטלת מגבלות התנועה על העיר בסוף השבוע.
"במהלך היום בעיר בני ברק, צה"ל, אוגדה 98 של הצנחנים, חילקו 12,000 מנות חמות לתושבי בני ברק: לקשישים, לאנשי רווחה, לחבר'ה שלא יכולים לצאת מהבית", אמר השר בנט. ''צה"ל ופיקוד העורף ערוכים לפעול בכל עיר שבה נצטרך. זה מחמם את הלב. ביחד אנחנו נתגבר על הקורונה".
בשעות הבוקר ביקר בבני ברק הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי, בליווי מפקד פיקוד העורף אלוף תמיר ידעי, מפקד עוצבת "האש" תת-אלוף ירון פינקלמן ומפקדים נוספים.
במהלך הביקור הוצגו מאמצי העשייה המרכזיים של פיקוד העורף וחיילי עוצבת "האש" בסיוע לעיר. הרמטכ"ל הגיע לנקודת חלוקת המזון בה נקלטות המנות ונארזות על ידי החיילים ומשם יוצאות לחלוקה לתושבי העיר.
הרמטכ״ל שמע ממפקד האוגדה סקירה על המהלכים שבוצעו עד כה, ואת תכנון הכוחות והיערכותם לפעילות בהמשך.
במהלך הסיור אמר כוכבי, "הביטוי 'צבא העם' מקבל משנה חשיבות נוכח חיילי צה"ל המבצעים משימה להצלת חיים, ביטוי לערבות ההדדית בעם ישראל".
"נמשיך להגדיל את הסיוע לרשויות מקומיות ולכל מקום בו יהיה צורך באופן מרחיב ומהיר. אני גאה בעשייתם, בהירתמות המהירה ובביצוע", הוסיף.
