פרופ' סיגל סדצקי
פרופ' סיגל סדצקיצילום: לע"מ

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' סיגל סדצקי, מבקשת להנמיך ציפיות בכל הנוגע לתהליך ההחזרה של המשק הישראלי לפעילות שצפוי להתחיל לאחר חג הפסח.

בראיון לאולפן ynet ציינה סדצקי, "אני לא מאמינה שהלימודים יתחדשו אחרי פסח. אני לא חושבת שהלימודים יתחדשו כל כך מהר".

"אני יכולה להגיד שאנחנו ננסה להקל אחרי פסח", אמרה סדצקי. "מיד ננסה להקל אם המצב מאפשר, אבל הכול תלוי באיך יהיה המצב".

"אני חושבת שהפעולות שעשינו עד כה הן פעולות שהוכיחו את עצמן, ראינו שקצב התחלואה בישראל בכל זאת נשלט ברמה מסוימת, אבל זה נושא שהוא יומיומי ולא נגמר בפעולה כזאת או אחרת. לכן אנחנו לא רצים מרתון. נבדוק אחרי פסח מה המצב, ולפי המצב ניתן הנחיות", הוסיפה.

בנוגע לאופן שבו תתבצע החזרה לשגרה אמרה סדצקי, "אני רואה את אסטרטגיית היציאה לא כקו רציף שהולך בכיוון אחד, אלא כמו גלים שיהיו יותר חמורים ופחות חמורים, כל פעם לפי המצב".

"אנחנו עדיין לא באסטרטגיית היציאה", ציינה סדצקי, "מהרגע שנגדיר שאנו באסטרטגיית יציאה, זה לא יהיה קו רציף של 'לפתוח הכול', אלא יהיו יותר פתיחות ופחות פתיחות, יכול להיות שחלקן יהיו מקומיות יותר וחלקן ארציות. אנחנו צריכים לראות איך המחלה תתפתח אצלנו, איך האנשים יתנהגו, ולפעול על פי הנתונים".

בנוגע למספר הבדיקות אמרה סדצקי, "כבר ביום ראשון הגענו לעשרת אלפים בדיקות, שזה היה היעד שלנו לשבוע הזה. זה נכון שלא נעמוד ביום שישי על 30 אלף בדיקות כי הייתה לנו בעיה טכנית, אבל אנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים כדי להגדיל את מספר הבדיקות".

"אנחנו לא יכולים לעשות יותר מזה, משרד הביטחון עזר, האנשים הכי מומחים והכי טובים בארץ סייעו לצורכי רכש וניסיון למצוא פתרונות טכנולוגיים. הבעיה כרגע היא לא הקיבולת המעבדתית אלא נושאים אחרים. בלי כל הנושאים מתוכללים יחד - אין בדיקת מעבדה", אמרה סדצקי. "גם ככה אנו עומדים על שיעור הבדיקות לנפש הגבוה ביותר מבין המדינות שבדקנו היום".