קורונה
קורונהFlash 90

גבר בן 80, חולה קורונה, נפטר הלילה (שלישי) בבית חולים השרון בפתח תקווה.

בכך עלה ל-58 מניין הנפטרים מקורונה בישראל. מבית החולים נמסר כי החולה סבל ממחלות רקע והיה מונשם כמה שבועות.

מספר הנדבקים בקורונה בישראל עלה ל-8,904, בהם 139 במצב קשה. 109 מונשמים. כל מי שהיה במגע עם חולה מאומת נדרש להיכנס לבידוד עצמי של 14 יום מרגע המגע ולדווח על כך באתר משרד הבריאות.

נתניהו הכריז: סגר כללי עד יום שישי

הממשלה תקיים הבוקר בשעה 10:00 ישיבה מיוחדת בה ידונו השרים באפשרות להחמרת ההגבלות אף מעבר להנחיות שנכללו בנאומו אמש של ראש הממשלה. זאת כחלק מהשאיפה למנוע התפשטות נוספת של נגיף הקורונה בישראל.

על פי ההערכות הן אורכו של הסגר והן אורכו של העוצר שיוטל בליל הסדר יהיו ארוכים יותר. הסגר יחל כבר היום (שלישי) בשעה 16:00 ויימשך מעבר לחג עצמו עד מוצאי השבת הקרובה בשעה 20:00. בשעות הסגר הכללי לא יתאפשר לעבור מישוב לישוב.

העוצר המוחלט שעליו דיבר ראש הממשלה לקראת ליל הסדר עצמו יוקדם ויחל ביום רביעי בשעה 14:00 עד למחרת בשעה שבע בבוקר.

ישיבת השרים אמורה הייתה להתקיים בשעות הלילה ואולם הוחלט לדחותה עד לבוקר זה בשעה עשר. החשש המשמעותי המלווה את ימי החגים המתקרבים הוא חזרה על מתווה פורים בו ההנחיות לא היו ברורות ולא נאכפו באופן מהודק ואירועי חג המוניים וקבוצתיים הובילו לגל הדבקה שהתברר רק שבועיים מאוחר יותר.