הכשרת המטבחים
הכשרת המטבחיםצילום: דוברות הדסה

במרכז הרפואי הדסה בירושלים סיימו את ההכנות לחג הפסח, בהובלת רב המרכז הרפואי הרב משה קליין המפקח על תהליך ההכשרה המהודר של מטבחי בית החולים ומחלקות האשפוז לקראת החג.

לטובת הכשרת המטבחים פנה הרב קליין אל מרכז ישיבות ההסדר בבקשה לקבל סיוע מתלמידי ישיבות, ו-10 תלמידים הגיעו לקחת חלק בהכשרת המטבחים.

הארוחות שיינתנו במחלקות בית החולים, גם לאלו שאינם מבקשים את המנות המיוחדות בהכשר הבד"ץ, יהיו כשרות למהדרין ללא חשש קטניות.

מטופלים הנצרכים לדיאטות כאלה ואחרות, גם אם הן מורכבות מקטניות, יקבלו אותן על פי הנחיית צוות הדיאטניות.

למטופלים ובני משפחותיהם שיאלצו לקיים את ליל הסדר בבית החולים, תוגש קערת סדר מסורתית לצד מאכלי החג.

"בפסח בהדסה צריך המטופל להרגיש כמו בבית, הקפדה יתרה על כל ההלכות וההחמרות הנהוגות בימי הפסח. הנהלת 'הדסה' החליטה להעניק למטופליה את היכולת לעבור את ימי הפסח בהידור רפואי, הלכתי, כשרותי וגסטרונומי כאחד במטרה להקל על הנאלצים להישאר בימי הפסח בבית החולים", אמר הרב קליין.

במהלך כל ימי הפסח, 'הדסה' תפעיל קו מידע שייתן מענה לכל שאלה הלכתית, מכשרות המאכלים ועד איזורי טומאת כהנים.