נשיא ארצות הברית, שבדרך כלל מזלזל ברשת CNN, הקדיש במסיבת עיתונאים ארוכה במיוחד שקיים אתמול דקות ארוכות לג'ים אקוסטה, כתב הבית הלבן של הרשת.

אקוסטה שאל את טראמפ מדוע הוא מרבה לצייר תמונה ורודה של מצב המאבק בקורונה, כשברור שיש בעיות. "יש כמה שאלות קשות. האם יש לנו מספיק מסכות? התשובה היא לא. האם יש לנו מספיק בדיקות? התשובה היא לא. האם יש לנו מספיק מיטות אשפוז? גם כן לא".

טראמפ קטע את אקוסטה וענה, "זו הטענה שלך. יש לנו מספיק מכל דבר. אני מאמין שאתה רוצה תשובות אמיתית ושאתה לא איש רע".

במשך חמש הדקות הבאות טראמפ ואקוסטה התעמתו ביניהם על המצב. אקוסטה ציטט רופאים בכירים שדיברו על מחסור בציוד והנשיא ענה לו, "הרבה ממה שאתה שומע זה 'פייק ניוז'".

טראמפ גם ענה להגדרתו של אקוסטה את התדרוכים כ'שמחים'. "לא מדובר פה בשמחה. אנחנו מתמודדים. אני מנהל את הכלכלה הגדולה בעולם וצריך לסגור אותה פתאום. אנחנו פעלנו בצורה הכי נכונה, אחרת היו מתים כאן שני מיליון איש. אלו ממש לא תדרוכים 'שמחים', אלא עצובים. זו אולי מסיבת העיתונאים העצובה ביותר שהיתה לי אי פעם. אינני אוהב לעסוק או לדבר על מוות או מחלות. זה עצוב".

הנשיא גם הוסיף כי התקשורת צריכה להבין שההחלטות העומדות בפניו יכולות לקבוע לגבי חיים או מוות של רבבות אמריקניים. "נתמודד עם ההחלטות לשחרר את הכלכלה האמריקנית, אחרי שההנחיות המיוחדות שלנו יסתיימו לקראת ה-30 באפריל. צריך לפעול בעיתוי הנכון ולא לשלוף מהשרוול".

בהמשך אמר שהוא עומד בפני מה שהוא כינה "ההחלטה הגדולה ביותר בחיי כי אני צריך לומר בסדר, זה מה שאנחנו הולכים לעשות".

בסוף חמש הדקות, הוא תקף את אקוסטה על האופן שבו שאל את שאלותיו. "אתה לא צריך לשאול סוג כזה של שאלה," הוא אמר. "אתה צריך להגיד 'אתה יודע מה, זה באמת מדהים מה שקרה'."