על פי ניתוח גרפים והשוואות בינלאומיות מגיע פרופ' יצחק בן ישראל למסקנה לפיה בהחלט יתכן ואנחנו כבר בשלביה האחרונים של מגפת הקורונה.

בראיון לערוץ 7 מסביר פרופ' בן ישראל את עמדתו ומציין כי כאשר מודדים את קצב התווספות חולים נוספים לחולים הקיימים הרי שניתן לזהות את המגמה בבירור ובאופן מותאם בכלל המדינות. אם בראשית המגיפה קצב התווספות החולים היה גדל בקצב מהיר מדי יום ביומו הרי שהמציאות הזו השתנתה בתכלית. למאמר של פרופ' בן ישראל לחצו כאן

"תוספת החולים הייתה גדולה יותר מיום ליום. כך היה בארבעה חמישה שבועות הראשונים מאז שהמגיפה התגלתה בישראל. החל מהשבוע השישי תוספת החולים התמתנה, הגיעה לשיא בשבוע השישי, 700 חולים ליום, ומאז היא יורדת והיום היא רק 300 חולים. בעוד שבועיים היא תגיע לאפס ולא יהיו חולים נוספים".

פרופ' בן ישראל מבהיר כי "ככה זה בכל העולם. גם במדינות שבהם נקטו בסגר כמו איטליה וגם במדינות שלא ביצעו סגר כמו טייוואן או סינגפור". במדינות כאלה וכאלה קיימת עליה עד השבוע ה-4-6 ומיד לאחר מכן התמתנות עד היעלמות בשבוע השמיני.

בדבריו מקפיד בן ישראל לתת קרדיט על מחקרי הגרפים השונים לעמיתיו פרופ' ציגלר מהטכניון ורוני יפרח שסייעו לו בגיבוש מאמרו הפורס את העמדה המעודדת.

"זה קורה גם במדינות שעשו סגר כמונו וגם באלה שלא עשו סגר עד היום כמו שבדיה, כל מדינה והאמצעים שלה. הירידה והעליה על פי אותו ציר זמנים", אומר בן ישראל ומדגיש כי דבריו מתבססים על נתוני העבר מבלי לנסות ולנחש מה יקרה בעתיד ולנבא את העתיד.

"ברור לנו איך המגיפה מתחילה ומה מביא לעליה. מה מביא להתמתנות זה לא ברור. לכן אני מציע שמיד בשבוע שאחרי השבוע הנוכחי נמתן את הסגרים. נתחיל בעלייה בעבודה מ-15 אחוז לחמישים אחוז ולאחר שבועיים להגיע למאה אחוז".

עם זאת מוסיף פרופ' בן ישראל ומציין כי הוא "ממליץ שנעשה את כל הצעדים ההגייניים כמו חבישת מסכות ושמירת מרחק מאדם לאדם ואיסורי התקהלויות כי זה לא עולה למשק. מה שמטריד אותי זה הפגיעה במשק. אנחנו משלמים מאה מיליארד שקלים בחודש בגלל הסגר הזה. יש לכך השלכות גם על הבריאות. נשלם ביותר חיי אדם על מערכת בריאות במצב הנוכחי".