בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'צילום: מירי שמעונוביץ

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' (ימינה) מתח ביקורת על ניהול משבר הקורונה ואמר כי העוצר שעליו החליטה הממשלה הוא לא יותר מ"ישראבלוף''.

במהלך ישיבת הממשלה הלילית אמר סמוטריץ' כי "הסגר הזה הוא ישראבלוף והציבור מבין את זה, צועקים 'סגר-סגר' וזה כמו זאב זאב. שום דבר הרי לא באמת השתנה. משחקים בכאילו".

שר התחבורה גם השמיע ביקורת על כך שראש הממשלה נתניהו הכריז על הסגר עוד בטרם הבאתו לאישור השרים.

נתניהו: סגר ממחר בשעה 17:00 ועד יום חמישי בבוקרלע"מ

כאמור, במהלך הלילה אישרה הממשלה ''פה אחד'' כי החל מהיום בשעה 17:00 ועד יום חמישי בשעה 05:00 בבוקר, לא יוכל אדם לצאת להצטייד מחוץ ליישוב מגוריו במזון, תרופות ומוצרים חיוניים וכן לשם קבלת שירותים חיוניים, למעט אם ביישוב מגוריו לא קיימים שירותים אלו, ואז יוכל לקבלם ביישוב הסמוך ליישוב מגוריו.

יציאה ממקום מגורים תתאפשר רק למרחב הציבורי לזמן קצר ולמרחק של עד 100 מטרים.

בנוסף, מצאת חג הפסח ביום רביעי בשעה 19:00 ועד ליום חמישי בשעה 02:00 לא ניתן יהיה להפעיל מקומות למכירת מזון, למעט מרכולים. המאפיות בתחומי הסופרים והמרכולים יהיו סגורות. משלוחי אוכל ימשיכו להיות מותרים. ההגבלות הנ"ל לא יחולו על יישובים שמרבית תושביהם אינם יהודים.

הממשלה גם קבעה כי פעילות התחבורה הציבורית תופסק עד ליום חמישי בשעה 05:00 בבוקר.

משרד הבריאות קרא לציבור להקפיד על ההוראות ולהישאר בבית בתקופת החג. ''על אף הסימנים המעודדים לכאורה, תחלואת הקורונה עדיין בישראל והיא יכולה לשוב ולפרוץ. אנו מתמודדים עדיין עם התחלואה שנוצרה סביב אירועי חג הפורים וצריכים להבטיח כי לא יווצר גל תחלואה בעקבות ימי החג הקרובים", אמרו במשרד.