ריקודים
ריקודיםצילום: iStock

מאות חיילים תועדו אמש (רביעי) בבא"ח נח"ל רוקדים וחוגגים את המימונה בניגוד מוחלט להנחיות המוטלות על תושבי ישראל כולם, כך על פי הדיווח בחדשות 12.

לפני כשבועיים פורסמו תמונות מהבק"ום בתל השומר שם נצפו מאות חיילים מחכים בחדר ההמתנה כאשר הם אינם שומרים על מרחק ראוי.

בנוסף התקהלות המונית שכזו מהווה הפרה בוטה של הנהלים, לפיהם אסורה התקהלות של יותר מ-10 אנשים.

לפני שבוע פורסם כי ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר, אלוף ליאור כרמלי, הדיח מפקד פלוגה ומפקד מחלקה בקורס לות"ם, יחד עם עשרה לוחמים, בעקבות התקהלות אסורה בליל הסדר.

מדובר צה"ל נמסר אז כי "ביום רביעי, התקיים ערב ליל הסדר בבסיס ההדרכה של אגף התקשוב בקריית ההדרכה. לקראת סוף הסדר, קבוצת חיילים פעלה בניגוד להנחיות והתקבצה בצורה שנוגדת את הפקודות. בעקבות האירוע, נערך תחקיר בראשות ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר ולאחריו הוצגו מסקנותיו לראש המטה כללי".

בצה"ל הוסיפו כי "בעקבות מסקנות התחקיר, ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר, אלוף ליאור כרמלי, החליט לנקוט בשורת צעדים משמעתיים הכוללים נזיפה פיקודית למפקד המגמה, הדחת מפקד הפלוגה ומפקד המחלקה, הדחת 10 לוחמים מהקורס ושליחתם לעשרה ימי מחבוש. הרמטכ"ל, רב-אלוף אביב כוכבי קיבל את מסקנות התחקיר ולאור חומרת הארוע קבע כי המעורבים יודחו מתפקידי לחימה".