אריק גולדמן צלצל השבוע לאמו ובישר לה "אמא, החלטתי להשאר בישראל, ללמוד עברית, לעלות ולהתגייס לתפקיד קרבי בצה"ל".

גולדמן סטודנט בן 24 מלוס אנג'לס, הגיע לביקור חינוכי של עשרה ימים בארץ במסגרת פרוייקט "תגלית", אך בניגוד לחבריו השבים לבתיהם בתום הביקור, הוא החליט להשאר כאן.

עד לפני מספר חודשים אריק גולדמן היה רחוק מכל קשר עם ישראל ולא היה לו כל מושג מה קורה כאן.

אך התמונה השתנתה לאחר שגולדמן פגש במדשאת האוניברסיטה בלוס אנג'לס את את אביעד אמיתי, סטודנט ישראלי. כשהחלו לשוחח סיפר גולדמן לאמיתי שאין לו כל ידע על ישראל וכי כל חבריו אינם יהודים.

אמיתי הציע לו מיד להרשם לפרויקט "תגלית" הנאבק בהתבוללות באמצעות הבאתם של סטודנטים יהודיים מהתפוצות לביקור בארץ. גולדמן שסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה בלוס אנג'לס, נרשם והגיע לארץ.

במשך ימי הביקור הוא הצטרף לקבוצה שאותה הדריך אמיתי אותו פגש כאמור בארה"ב.

לקראת סוף הביקור הודיע גולדמן לאמיתי וחבריו כי החליט להשאר ולא לחזור לארה"ב. "התחברתי לישראל. אסיים בהקדם את ענייני בלוס אנג'לס ואצטרף אליכם", אמר.

רוחות המלחמה עם עיראק, המשך האינתיפאדה והמצב הכלכלי אינם מרתיעים אותו. "קודם כל אלמד עברית באולפן וכל היתר יסתדר", הוסיף גולדמן.