נשיא בית משפט השלום בבאר שבע, השופט משה מכליס, אישר בסוף השבוע עסקת טיעון וקנס את קיבוץ זיקים ב-55,000 ש"ח על הזרמה של מי שפכים, בניגוד לתקנות המשרד לאיכות הסביבה.

כתב האישום הוגש על ידי המשרד לאיכות הסביבה נגד האגודה השיתופית של קיבוץ זיקים. התביעה טענה, שבמועדים שונים במהלך השנים 1999-2000, הזרים הקיבוץ שפכים גולמיים מהבתים בשכונה הצפון-מערבית של הקיבוץ, אחר כל טיפול. השפכים הוזרמו בתעלה פתוחה אל בריכת חימצון נטושה ממערב לקיבוץ ואל בריכה נוספת, שנחפרה לידה. התביעה טענה, שהשפכים עלולים לחלחל דרך קרקעיות 2 הבריכות ולזהם את מי התהום באזור.

הצדדים הגיעו להסדר טיעון, שבמסגרתו הודה הקיבוץ בביצוע העבירות ונקנס בסך 55,000 ש"ח. כמו כן, התחייב הקיבוץ לשלם 110,000 ש"ח נוספים, אם יבצע שוב עבירה דומה בשנתיים הקרובות. השופט מכליס אישר את עסקת הטיעון ונתן לה תוקף של פסק דין.