מתחם בדיקות קורונה
מתחם בדיקות קורונהצילום: TPS

ארגון הבריאות העולמי מזהיר את מדינות העולם שלא לנפק "תעודות חסינות" לאזרחים שהחלימו מנגיף הקורונה ולא לאפשר להם לחזור מיד לעבודה או להפסיק לנקוט אמצעי זהירות.

"מהלך כזה עלול להגביר את העברת הוירוסים מאדם לאדם", נכתב באזהרה של ארגון הבריאות העולמי.

בהודעת הארגון נמסר כי "אין כרגע שום הוכחה שאנשים שהחלימו מוירוס הקורונה ויש להם נוגדנים בדם, מוגנים מפני זיהום שני. אנשים המניחים כי הם חסינים מפני זיהום שני כיוון שקיבלו תוצאה חיובית עלולים להתעלם מייעוץ בנושא בריאות הציבור".

הארגון גם הזהיר כי הדיוק והאמינות של חלק מהבדיקות לא היו ברורים לחלוטין וצריך לנקוט בזהירות לגבי תוצאותיהן. "בדיקות לא מדוייקות של מערכת החיסון עשויות לקטלג אנשים באופן שגוי בשתי צורות. הראשונה היא שהן עלולות לתייג באופן שגוי אנשים שנדבקו בוירוס דווקא כשליליים, והשנייה היא לתייג אנשים שלא נדבקו בנגיף כחיוביים. לשתי הטעויות יהיו השלכות חמורות והן ישפיעו על מאמצי הבקרה", נמסר מארגון הבריאות העולמי.

מספר מדינות בעולם הודיעו כי יאפשרו לאנשים שהחלימו מהקורונה לחזור לעבודה ולחיים רגילים. בצ'ילה, לדוגמא, הודיעו הרשויות כי יחלקו "דרכוני בריאות" לאנשים החלימו מהקורונה, מה שיאפשר להם לחזור לעבודה ולחיים רגילים.