
לקראת פתיחת המספרות השבוע פוסק הרב דוד סתיו יו"ר ארגון רבני צהר כי מי שלא היה יכול להסתפר לפני פסח ומרגיש צורך להסתפר יכול ללכת להסתפר גם בימי ספירת העומר.
"ישנה הלכה שאסור להסתפר בחול המועד, אבל ההלכה אמרה שאם אדם היה אנוס אז מותר לו. אמרו הפוסקים שהוא הדין בספירת העומר בדומה למצב שאנחנו מצויים בו עכשיו", מסביר הרב סתיו את פסיקתו.
הממשלה אישרה שורת הקלות נוספות ומשמעותיות במשק שיכנסו לתוקף במוצאי שבת.
השרים אישרו פתיחה של כל החנויות - למעט בקניונים - וכן אפשרו מכירת מזון בבתי אוכל, ללא ישיבה. המספרות ייפתחו, בבתי אוכל יותר איסוף מבית האוכל, בנוסף למשלוחים. השרים אישרו גם את חידוש הפעילות במרכזי מסחר פתוחים דוגמת "ביג".
החנויות יידרשו לפעול לפי כללים של חיטוי והקמת מחיצה בין הלקוח למוכר. כמו כן, יחולו מגבלות על מספר הלקוחות בחנות ובעל העסק יהיה מחויב למנוע ככל הניתן התקהלות בכניסה ולתלות שלט ובו מספר הלקוחות המותר.