
ראש הממשלה בנימין נתניהו יציג הערב (שני) בשעה 20:45 את אסטרטגיית היציאה ממשבר הקורונה. ההצהרה תועבר בשידור חי באתר ערוץ 7.
המטה לביטחון לאומי ממליץ לשרי הממשלה להטיל סגר מלא בל"ג בעומר שיצוין בשבוע הבא כדי למנוע התקהלויות, כחלק מהמאבק הלאומי למניעת התפשטות הקורונה.
במל''ל חוששים מהתקהלויות סביב מדורות וגם מבקשים למנוע מאזרחי ישראל לנסות להגיע למירון, שם תתקיים הילולת הרשב"י בצורה מצומצמת. ההצעה תובא לדיון בממשלה ושרים צפויים להתנגד לה.
שר הפנים אריה דרעי מתנגד להצעה וסבור כי היא מיותרת, ''הנתונים שמפרסם משרד הבריאות בהחלט טובים, אנחנו פועלים בצדק רק להקל על הציבור, על המשק ועל הסוחרים. לכן, לא נראה לי נכון והגיוני להחזיר את ישראל לסגר ביום ראשון לאחר שרוב המשק כבר פועל. האיסור המוצדק להדליק מדורות יישאר בעינו אך הסגר מיותר''.
השרים גם יידרשו לאשר את פתיחת השווקים והקניונים ביום חמישי הקרוב, לצד תקנות חדשות שיקבעו קנס של 5,000 שקלים למפעילי קניונים שיפרו את התקנות.
ברשת כאן ב' דווח כי הממשלה אישרה להאריך את סמכות שב"כ לאכן טלפונים של אזרחים כחלק מהמאבק בקורונה, ולקדם חקיקה שתעגן את השימוש ביכולות שירות הביטחון המיועדות ללחימה בטרור – על אזרחים.
כמו כן, הממשלה צפויה להתיר פתיחת חדרי כושר מיום שישי הקרוב, ומיום ראשון יורשו להיערך חתונות עד 50 משתתפים והתקהלויות עד 20 איש במרחב פתוח.
נוסף על כך, תבוטל מגבלת היציאה ממקום המגורים, יותר לפתוח ספריות, שמורות טבע, אתרי מורשת וגנים לאומיים. עוד תותר שחייה עבור ספורטאים תחרותיים והפעלת בריכות טיפוליות.
