שוק מחנה יהודה חוזר לפעילות, והסוחרים ממשיכים לעשות הכל על מנת לשמור על בריאותם וביטחונם של הקונים הרבים שצפויים לפקוד אותו.
עם הפתיחה הבוקר (חמישי) יצאה לדרך גם יוזמה חברתית מבורכת, ובמסגרתה, נשים בהריון, נכים ואנשים בסיכון, יוכלו לעקוף את התור במחסומים, לקבל מסכה מיוחדת, וכשיעטו אותה על פניהם ויסתובבו ברחבי השוק, יוביל הדבר שהסוחרים שיזהו אותם, יאפשרו להם להתקדם לעבר ראשית התור וזאת מתוך מטרה למנוע את חשיפתם בציבור לפרק זמן ארוך.
מי שאחראי על היוזמה הן שתי נשים, טלי פרידמן, יושבת ראש ועד סוחרי שוק מחנה יהודה ועורכת הדין יסמין נחום, מנכ״לית האגודה לבריאות הציבור שביקשה לייצר מעובדי האגודה מאות מסכות באופן מידי לשם המטרה המבורכת.
פרידמן מספרת, "כשישבנו על תכנית להחזרת השוק לפעילות, חשבנו איך מסייעים לנשים בהריון, נכים ובעלי סיכון, להימצא פחות ככל הניתן במרחב הציבורי, ומה יותר מרגש ומחמם את הלב מלהשתמש במסכה שיוצרה על ידי מפעל המעסיק אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית. מודה לאגודה לבריאות הציבור ולמנכ״לית יסמין נחום על ההירתמות המידית למען המטרה הנעלה".
נחום מוסיפה, "האגודה לבריאות הציבור הינה עמותה ותיקה המעניקה שירותים רבים ומגוונים בתחום הבריאות והרווחה. כשטלי פנתה אליי ושאלה האם יש בידי האגודה מסכות למען נשים בהריון ואוכלוסיות בסיכון, מיד השבתי שכן ונירתם ליוזמה בשמחה ובגאווה. שני מפעלים של האגודה כבר זכו לייצר ולספק למעלה מ-25 אלף מסכות לגורמים שונים, בהם בתי החולים ״אסותא״ ו״מעייני הישועה״, רשת בתי האבות ״בן יהודה״ ולמשרד הבטחון ואנו נרגשים לצרף לרשימה המבורכת את שוק מחנה יהודה.
מעבר לייצור המסכות שהינן מצרך נדרש מאוד בימים אלו, מעניקה האגודה למתמודדים עם המגבלות הנפשיות המועסקים על ידה תעסוקה בימים מורכבים אלה. עובדים יקרים אלו מוגדרים כחיוניים הרשאיים להגיע למקום עבודתם על מנת לייצר את המסכות".