הפיתוח של בוגר פוניבז': אלכוהול ללא הנגאובר

"אופוריה", משקה אלכוהולי חדש מבוסס על פטנט ישראלי המאפשר ליהנות מאלכוהול ללא תופעות לוואי הנלוות לצריכת אלכוהול קלאסי.

הייעוד של "אופוריה" היה להימכר כפורמולה. החברה פנתה לחברות משקאות מהגדולות בעולם שגילו התעניינות באפקטיביות המוצר, ולכן הוחלט לייצר מוצר עצמאי תחת השם "אופוריה".

בחברה מספרים על הנוסחה הייחודית:

דופמין (Dopamine), מוליך עצבי חשוב במוח, הינו גורם מפתח בוויסות והפעלת מסלולים עצביים אשר משויכים לפיתוח הציפייה לתחושות מתגמלות של עונג, שמחה, ריצוי והפחתת לחצים. צריכת אלכוהול גורמת לשחרור מוגבר של דופמין דרך תאי עצב דופמינרגיים במערכת התגמול, אשר הוכחה בעבר כבעלת קשר לתחושת האופוריה המרגיעה והמהנה שאנו חווים במהלך שכרות.

באמצעות הוספה של טירוזין וקפאין ברמה מינימלית (כשמינית מהכמות המצויה בכוס תה ירוק) למשקאות אלכוהוליים, ובהתבסס על העדויות הנרחבות על מעורבותם בתהליכי חילוף החומרים של דופמין במוח, הפטנט שואף להגביר את חידוש הדופמין ברחבי המערכת העצבית באופן שיאפשר שמירה על מאזן זמין, יציב וממושך של מאגרי דופמין, החל מהרגע הראשון של צריכת המשקה, ובכך להעצים את החוויות החיוביות, המהנות והחברתיות המשויכות לצריכת אלכוהול, במקביל להעלמת ההשפעות השליליות המשויכות לדילול מאגרי הדופמין כתוצאה ממנה.