טרמינל 3 בנתב"ג
טרמינל 3 בנתב"גצילום: TPS

בתקנה חדשה שתעלה לישיבת הממשלה יינתן פיתרון פיקוח חדש על השבים מחוץ לארץ, שלא יחייב בידוד בכפייה.

החוזרים מחו"ל, שיוכלו להראות יכולת לקיים בידוד לפי הוראות צו בריאות העם, יבצעו אותו בבית המגורים שלהם או במקום אחר העומד לרשותם.

בנוסף, יתאפשר למי שכבר שוהה במקום לבידוד מטעם המדינה, שיראה שבאפשרותו להשלים את הבידוד בבית המגורים שלו או במקום אחר העומד לרשותו - לצאת מהמלון ולהשלים את הבידוד.

המודל החדש שהציע השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, יאפשר פיקוח מוגבר על החוזרים מחו"ל לארץ שיימצאו מעתה בבידוד ביתי.

משטרת ישראל שתיקח אחריות על הפיקוח והאכיפה, תקבל תחת אחריותה 250 מפקחים ממשרד הפנים - לטובת ביצוע המשימה, והם יפעלו ויבצעו 'ביקורי בית' בתעדוף מבצעי שתקבע המשטרה וגם יועמדו לרשותם כלי הרכב וכל סיוע משטרתי נדרש.

על פי ההצעה הטיפול בשבים בשדה התעופה יחולק בין משרד הביטחון, משרד הבריאות ורשות שדות התעופה כאשר המשטרה אחראית להיות נוכחת בכל תהליך הקליטה והשינוע של המגיעים לארץ ולסייע במידת הצורך גם לרשויות האחרות.