
הרמטכ''ל רא"ל אביב כוכבי החל הבוקר (ד') בביקורת פתע לבחינת תחום המזון בצה״ל.
הביקורת נערכת בהובלת ממלא מקום מבקר צה״ל, תת-אלוף (מיל׳) עופר שריג, ובמהלכה ייבדקו כ-80 יחידות מכלל צה״ל תוך התמקדות ביחידות הקצה המבצעי, מחנות מבצעיים, בסיסי טירונות והכשרה ומחנות קבע.
הביקורת תתמקד בבדיקת איכות וכמות המזון המוגש בשגרה לחיילים בקצה המבצעי ותתמקד בשלושה נושאים: כמות המזון, איכות המזון ומנגנוני בקרה בתחום המזון.
בפתח הביקורת הודגש כי תחום המזון הוא אחד המרכיבים העיקריים בתחום רווחת הפרט בצה״ל ויש לו השלכות ישירות על תפקוד המשרתים ותפקודו של החייל הלוחם בפרט.