
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, טוען כי לא אישר לרכבת ישראל לחזור לפעול החל מיום ראשון, זמן קצר אחרי שהרכבת דיווחה שקיבלה את אישור המשרד למהלך.
מתברר כי אישור מתווה הרכבות נעשה על ידי ד"ר איתמר גרוטו המשנה למנכ"ל משרד הבריאות - ובר סימן טוב לא היה מרוצה ממנו.
על כן שיגר בר סימן טוב מכתב בו הבהיר כי מדובר במודל שעדיין לא נקבע מועד ליישומו. "חולה קורונה אחד שנוסע ברכבת יכול לגרום להדבקה של אנשים רבים ולהחזיר את מדינת ישראל שבועות אחורה במאבק מול התפשטות הנגיף. יש להמתין עם חידוש תנועת הרכבות ולהיצמד ללוח הזמנים המקורי שנקבע על ידי הממשלה".
שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' זעם על התנהלותו של בר סימן טוב. "זו בושה וחרפה. במשך שבועות ניהלו דיונים מול אנשי המשרד והגענו להסכמה מפורשת. אחרי שכבר הודענו לציבור נזכר המנכ"ל שזה לא על דעתו".
סמוטריץ' אף פנה לראש המל"ל ודרש ממנו להחליט באופן חד משמעי על פתיחת הרכבת ביום ראשון ללא מגבלות. הוא ציין כי ניסה לשוחח עם מנכ"ל משרד הבריאות בנושא, אך לא הצליח להשיגו.
לאחר הפרסום התנצל בר סימן טוב בפני סמוטריץ׳ על אי-ההבנה שהייתה במשרד בתהליך אישור הנסיעה ברכבת.
עם זאת הבהיר בר סימן טוב כי לא ייתן אישור להפעלת הרכבות כעת. "אנו עדיין לא בשלב בו ניתן לתת אישור להתקהלויות בהיקפים כל כך גדולים וצפופים. מקווים שהשיפור בנתוני התחלואה יימשך ונוכל לאפשר לרכבת לפעול".
המתווה שגובש קובע כי מספר הנוסעים בקרונות לא יוגבל, אך עם זאת יושם דגש על שמירת בריאות הנוסעים.
נוסעי הרכבת יידרשו לשמור על ריחוק חברתי, לעטות מסיכה ולהימנע ממגע והנחת ציוד אישי על משטחים ציבוריים.
במשרד הבריאות אף המליצו להימנע מאכילה ושתייה בזמן הנסיעה וכן בשימוש בטלפונים סלולריים.
הרכבות יופעלו בשלב הראשון בקווים מרכזיים בלבד עם שינויים במסלולי הנסיעה – בימי ראשון עד חמישי ועד לשעה 22:00.
לקראת סוף החודש, אם אכן השלב הראשון יעבור בהצלחה, תחזור הרכבת לעבוד באופן מלא יותר.