ח"כ מוטי יוגב
ח"כ מוטי יוגבצילום: חזקי ברוך

שר החינוך הרב רפי פרץ סופג ביקורת קשהעל החלטתו להיכנס לממשלה ולפצל את מפלגת ימינה.

חבר הכנסת לשעבר מוטי יוגב, שמשובץ במקום ה-11 ברשימת ימינה לכנסת, אומר שהצעד היה די צפוי לאור התנהלות פרץ לאורך השנה האחרונה.

"כמי שחתר כל שנותיו גם לאחדות בעם ישראל וגם לאחדות של המחנה הציוני דתי, לדעתי לא היה מקום לצעד האופורטוניסטי של התפצלויות וכניסה רק של סיעה אחת בתפקיד שאי אפשר יהיה להשפיע בו משמעותית על מרחבי ההשפעה שהציונות הדתית רוצה בהם", אומר יוגב לערוץ 7.

לדבריו, "חבל שכך ממשיך הרב רפי פרץ את התנהגותו ללא שום התייעצות עם האנשים לאורך הדרך. את אמוני בהתנהלות של חוסר היושרה והשיתוף – איבדתי. אותי הוא לא מייצג ואם הבית היהודי ישדד מערכות ולשם אני מכוון – הרי שנבנה מחדש. אם לא, אז נצטרך לפעול ככל יכולתנו להביא את הציונות הדתית למקום הראוי לה במגרש הפוליטי של מדינת ישראל".

יוגב לא חוסך במילות ביקורת על הרב פרץ. "כבר מזמן הבנתי שטעיתי לגבי מיהו הרב פרץ. כל מאמצי שימונה ליו"ר המפלגה, לשר חינוך ולדברים אחרים נעשו לצד חוסר שיתוף מוחלט ולחוסר יושרה מצידו.

''ההתנהלות של הרב רפי פרץ הביאה אותנו לשפל חסר תקדים של הבית היהודי עם נציג אחד בכנסת ישראל. התוצאות הללו מוכיחות שהדרך בה גנב את דעתי, דעתם של חברי המרכז ואת דעת בוחרינו, זו לא הדרך שמרחיבה את האמון הציבורי בנו".

מוטי יוגב מצביע על מצב שבו יושב חבר כנסת במשכן מבלי שהוא מייצג איש. "ייתכן שיש אנשים שחושבים שדרכו נכונה. ככל שאני יודע וגם במבחן המציאות, למעלה מ-50% מאנשי הציונות הדתית לא בחרו בימינה אלא במפלגות אחרות. הפער בין 12-13 מנדטים בפוטנציאל עצום, כך שלשום גורם מתוך שלוש המפלגות אין כושר עמידה בפני עצמו. איש לא הפיק את הלקחים מהתוצאה של 6 מנדטים. בין הגורמים שהביאו לאובדן אמון היה הימנעות שיתוף הציבור בבחירת נבחריו, הימנעות מפריימריז כשפרשו מאיתנו בנט ושקד. היו"ר הנבחר על ידי מועצה ולא על ידי הציבור בחר להתעלם מהנבחרים האחרים וגנב את דעתם של הבוחרים".

לדבריו, נציגי הציונות הדתית כולם היו צריכים להיות בתוך הממשלה. "סברתי שכל ימינה היתה צריכה להיות בממשלה הבאה. רוב העם שם ומשונה שימינה בחוץ. אני מקווה שהדברים ישתנו".

לדעתו יש לעשות 'ריסטראט' לפוליטיקה הציונית דתית באמצעות איחוד כוחות ושיתוף הציבור. "כדי לחזק את האמון הציבורי צריך להרים דגלים ציוניים דתיים, להסביר את הצורך במפלגה, לאחד את הכוחות ואת זה אשתדל לעשות עם כל מי שרואה את עצמו ציוני דתי כדי להפוך למפלגה אחת שהציבור ישתתף בה ויבחר את הנבחרים. הציונות הדתית צריכה להיות במקום הראוי לה בנוף הפוליטי של מדינת ישראל. אנחנו כרגע במקום נמוך, מכאן יש רק מקום לעלות".