
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הערב (ראשון) לגלי צה''ל כי הצטער על כך שמפלגת ימינה, נציגת הציונות הדתית, נותרה מחוץ לממשלה החדשה.
''הצטערתי. מקומם הטבעי הוא בתוך הממשלה, הצענו להם את משרד החינוך, ירושלים ומורשת, סגן שר עם החטיבה להתיישבות ושירות לאומי, גם גרעינים תורניים, הכל, אני לא טרקתי את הדלת'', אמר נתניהו.
על תהליך הרכבת הממשלה אמר נתניהו, "ניסינו לראות אם אפשר להזיז את הקובייה ההונגרית ובסוף יצאה תוצאה טובה מאוד למדינת ישראל".
ראש הממשלה נשאל על האיומים נגד היועמ"ש מנדלבליט בשבוע האחרון ואמר "אני לא רוצה שתהיינה התקפות נגד אף אחד, כולל לא נגד בני משפחתי".
מוקדם יותר אישרה הכנסת את הקמת ממשלת האחדות בראשות בנימין נתניהו ובני גנץ, אחרי שנה וחצי של פלונטר פוליטי ושלוש מערכות בחירות. בעד הקמת הממשלה הצביעו 73 חברי כנסת. 46 חברי כנסת הצביעו נגד.
הצילום המסורתי של חברי הממשלה המתקיים בבית הנשיא לאחר כל השבעת ממשלה לא יתקיים בשל מגפת הקורונה.
קודם לכן נבחר שר התיירות לשעבר ח"כ יריב לוין (הליכוד) לתפקיד יו"ר הכנסת ה-23, לאחר ש-72 ח"כים הצביעו בעד המינוי.
בנאום ראשון כיו"ר הכנסת אמר לוין כי "הביקורת ההדדית של שלוש רשויות השלטון היא דבר טבעי, ואינה חיסרון של הדמוקרטיה אלא אחת מיתרונותיה הגדולים. עלינו להקפיד על כבודה של הרשות השופטת".
"ההתערבות הגדולה והולכת של בית המשפט העליון מחייבת אותנו למנוע את הסגת הגבול הזו", הדגיש לוין.