כשבוע לאחר חזרת תלמידי הישיבות הגבוהות וישיבות ההסדר, הגיעו היום (שלישי) שני נציגי המטה לביטחון לאומי (המל"ל) לבחון מקרוב את "מתווה הקפסולות" שעל פיו התאפשרה החזרה ללימודים.
תא"ל במיל' מרדכי כהנא - ראש האגף למדיניות ביטחונית במל"ל, וירון יונגמן - נציג משרד הביטחון במל"ל, החלו את סיורם בישיבת בית אל, שם נועדו עם ראש הישיבה, הרב זלמן מלמד, שסיפר להם על המאמצים לחדש את הלימודים מתוך הכרת חשיבות לימוד התורה.
מנהל ישיבת בית אל, הרב רואי מרגלית, ליווה את השניים לסיור בישיבה והסביר כי במסגרת קיום המתווה חזרו רק תלמידי שיעורים א' עד ג' והם חולקו לחמש קבוצות כשנמנעת אינטראקציה בין הקבוצות.
הרב מרגלית סיפר כי הדבר הצריך הקצאת משאבים רבים כדי להעמיד לרשות התלמידים את השירותים הדרושים להם - מקום לימוד, מקום לינה ומזון - תוך הקפדה על הפרדה מוחלטת בין הקפסולות.
יונגמן וכהנא היו מלווים במנכ"ל איגוד הישיבות הגבוהות, משה גוטמן. נציין כי עד היום חזרו ללימודים כ-10,000 תלמידי ישיבות ציוניות, ורק אחד מהם התגלה כנשא של נגיף הקורונה.