הרב אהרן טייטלבוים, האדמו"ר מסאטמר
הרב אהרן טייטלבוים, האדמו"ר מסאטמרפלאש 90

במהלך סוף השבוע האחרון הדהים נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ את הציבור היהודי בארה"ב כשהפציר במושלי המדינות לפתוח את בתי הכנסת לקראת חג השבועות.

בחסידות סטאמר טוענים כי הצהרת נשיא ארה"ב נעשתה לבקשת האדמו"ר באמצעות יועץ הנשיא.

לדברי גורמים בחסידות, האדמו"ר, רבי אהרן טייטלבוים, שוחח עם יועץ הנשיא אבי ברקוביץ וטען בפניו כי בתי הכנסת עדיין אינם נפתחים בשל מאבקים פוליטיים בין מושל ניו יורק אנדרו קומאו לקהילה החרדית בברוקלין וביקש את התערבות הנשיא.

עוד סיפרו כי יועץ הנשיא השיב כי יבדוק את הנושא וביום רביעי האחרון חזר אליו עם הבטחה כי הנשיא יפעל לפתיחת בתי הכנסת לקראת החג.

במהלך סוף השבוע האחרון קרא הנשיא דונלד טראמפ למושלים במדינות ארצות הברית לפתוח את בתי הכנסת, המסגדים והכנסיות שנסגרו בעקבות מגפת הקורונה.

טראמפ הזהיר כי יעקוף את את סמכותם של המושלים שלא יעשו זאת, וציין כי כנסיות, בתי כנסת ומסגדים מספקים שירותים חיוניים ולכן יש לפתוח אותם לאלתר.

"מושלים צריכים לעשות את הדבר הנכון ולאפשר למקומות תפילה חיוניים וחשובים להיפתח באופן מיידי, כבר במהלך סוף השבוע", אמר טראמפ במסיבת עיתונאים ספונטנית בבית הלבן. "אני מזהה את הכנסיות, בתי הכנסת והמסגדים כמקומות המספקים שירותים חיוניים".

הנשיא הוסיף: ''כמה מושלים מגדירים חנויות למכירת אלכוהול ומרפאות הפלות כחיוניים. זה לא נכון, ואני רוצה לתקן את העוול הזה ומגדיר את בתי התפילה כחיוניים יותר. אלו מקומות ששומרים עלינו ומשאירים את החברה שלנו מאוחדת".