יאיר לפיד: הדמוקרטיה בסכנה בחסות הקורונהערוץ כנסת

ראש האופוזיציה ויו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, תקף אחר הצהריים (שני) בפתח ישיבת הסיעה את "חוק הקורונה" שצפוי להגיע בקרוב לחקיקה בכנסת.

"האיום הגדול ביותר על מדינת ישראל, הוא לא הקורונה. האיום הגדול ביותר על מדינת ישראל הוא שאנחנו מפסיקים להיות דמוקרטיה", טען לפיד.

לדבריו, "מעולם לא היה דבר כזה. בתקופות הכי הגרועות שלנו, מלחמת יום הכיפורים, במשברים הכלכליים הכי גדולים, שמרנו על הדמוקרטיה הישראלית"

"אחרי כל הקשקושים וההצהרות על ממשלת אחדות, על ראש ממשלה חליפי, כל הסמכויות בחוק הזה יהיו של בנאדם אחד: בנימין נתניהו. סעיף 38 לחוק אומר: 'ראש הממשלה ממונה על ביצוע חוק זה, ורשאי להתקין תקנות לביצועו'. איזה תקנות? איזה שהוא ירצה", תקף לפיד.

"הוא לבד. אין כנסת. אין קבינט. אין ממשלה. אין ראש ממשלה חליפי. כל הפריטטי הפך לפאתטי. בן אדם אחד. לא היה כזה דבר - מעולם", הוסיף יו"ר יש עתיד.

"זה חוק שנותן לנאשם בפלילים סמכויות מוחלטות על המשטרה. האפשרות להכנס לאנשים הביתה קיימת בחוק הזה. זו אגדה שהם ביטלו את זה. הוא יוכל לאסור על אנשים להפגין נגדו. הוא יקבע, זה מופיע בחוק, הוא יקבע מה זה 'שימוש סביר בכוח למניעת התקהלות'", ציין.

"זה חוק שמגדיר מצב חירום ברמה של מלחמה בשלוש חזיתות. במלחמת המפרץ נפלו על ישראל טילים, והיו 10 תקנות חירום. מאז תחילת הקורונה הותקנו כבר 70 תקנות חירום. בכל 70 התקנות האלה אין מילה אחת על העצמאים. על העסקים הקטנים. על המובטלים. הכל עוסק בסמכויות שנתניהו דרש וקיבל. אין לי שום ציפיות מהממשלה הזו, אבל הכנסת צריכה למנוע את אישור התקנות האלה. הכנסת לא יכולה להסכים שיבטלו את כל סמכויותיה ויעבירו אותן לאדם אחד. אני קורא לכל סיעות הבית, כולל הליכוד, לא להסכים לתקנות האלה", חתם לפיד.