
שר החינוך, יואב גלנט, נפרד היום (שלישי) מסופרת הילדים המוערכת תמר בורנשטיין-לזר שהלכה לעולמה והיא בת 93.
"תמר בורנשטיין-לזר, אחת מסופרות הילדים האהובות ביותר, הלכה היום לעולמה, אך יצירותיה ומורשתה יישארו עימנו לעד", ציין גלנט.
לדבריו, "בסגנונה הייחודי, בכישרון עילאי וביצירתיות אין קץ, עמדה תמר מאחורי יצירות שהפכו לנכסי צאן ברזל עבור ילדי ישראל".
"תמר הותירה אחריה את שלוש בנותיה ובני משפחתה, לצד דורות של ילדים וילדות שגדלו על 'קופיקו', 'צ׳יפופו' וכל מה שביניהם. כולם היו ילדיה, ויצירותיה עיצבו את נוף ילדותם של ילדי ישראל לאורך עשרות שנים", הזכיר גלנט.
"לכתה מאיתנו מסמל סיום של עידן שעבורי ועבור בני גילי היה שמח, מאושר ונאיבי; עולם של ילדים וסיפורים, עולם של מעשים טובים, עולם שבו גם המעשים הרעים היו בגדר הלצה", הוסיף שר החינוך וחתם, "אני כואב את לכתה ושולח תנחומים לבני המשפחה".
