
משרד הבריאות עדכן הערב (חמישי) כי מספר חולי הקורונה הפעילים בישראל עומד על 6,084.
47 חולים מאושפזים במצב קשה בבתי החולים, 29 מהם מונשמים. מניין הנפטרים עלה ל-309 ועד היום החלימו מקורונה 16,007 ישראלים.
לאור התפרצות הקורונה המשמעותית בעיר בת ים, ראש העיר צביקה ברוט גיבש מתווה הגבלות לצמצום ההדבקות בקורונה בעיר אך יאפשר לשמור על חיי השגרה. הממשלה צפויה לאשר את המתווה ביממה הקרובה.
בין היתר תיאסר השהייה בחוף הים בשעות העומס, ככל הנראה 10:00-17:00. בשעות הבוקר המוקדמות או לפנות ערב תתאפשר הרחצה בים כל עוד החופים פתוחים. בנוסף תיאסר כל התקהלות של יותר מ-10 אנשים, כולל בתי כנסת. תפילות יתאפשרו עד 20 איש בשטח פתוח.
בנוגע למערכת החינוך, כיתות ה'-ו' אינן מגיעות לבית הספר. גם בחינוך החרדי ילמדו רק עד כיתות ד׳.

שר הביטחון לשעבר ויו"ר ימינה, ח"כ נפתלי בנט, שלח אחר הצהריים (חמישי) הודעה שבה הסביר את מצב התפשטות הקורונה בישראל.
"יש בשורות לא טובות אבל יש גם בשורות טובות. הבשורות הלא טובות הן שאיבדנו שליטה על ההידבקות משלל סיבות שאתם מכירים, אין מספיק בדיקות, לא עושים כמעט חקירות אפידמיולוגיות ושולחים את הנשאים הביתה ושם הם מדביקים את המשפחות ואת השכונות. ויש מאות רבות ואולי אפילו אלפי דליקות קטנות של קורונה ברחבי הארץ", אמר בנט.
לדבריו, "זה מצב שלא היה בסיבוב הקודם, אז היה ריכוז גיאוגרפי בכמה ערים ועכשיו זה ממש מפוזר על פני כל הארץ ובגדול איבדו שליטה".
בנט עבר לבשורות הטובות ושינה את ההנחיות לגביי ביקורי מבוגרים, "הבשורות הטובות זה שההידבקות הגבוהה הזו, שתלך ותגדל בימים הקרובים, היא לא בהכרח תתורגם לתחלואה קשה ולמוות וזה בגלל ההתנהגות שלנו הציבור, ובעיקר השמירה על המבוגרים. הציבור הישראלי הפנים היטב את המסר שהעברנו בתחילת הדרך לשמור על סבא וסבתא. עכשיו אני רוצה לעדכן את ההנחיה, אפשר ללכת לבקר את סבא וסבתא בשלושה תנאים. 1. פוגשים אותם מחוץ לבית, בחצר, בגינה ובאוויר הפתוח. 2. שומרים על מרחק של שלושה מטרים. 3. לא נוגעים במשטחים משותפים".
"בניגוד למה שאמרתי לכם לפני ארבעה חודשים, לא לפגוש את סבא וסבתא, עכשיו אני מעודד כן לפגוש אבל בעיקר באוויר הפתוח. בגלל שהממשלה סך הכל איבדה שליטה על המגפה, הכדור עובר אלינו לציבור אם נקפיד על שמירה על המבוגרים וכמובן ל ההנחיות האחרות, אז אנחנו לא בהכרח נראה זינוק באישפוזים הקשים ובמקרי המוות", סיכם בנט.
