עשרות צעירים פרצו הערב (שני) לבית הקברות היהודי בהר הזיתים, כדי לעלות לקברו של אור החיים, רבי חיים בן עטר.
טקס ההילולה המסורתי בוטל השנה בשל מגפת הקורונה.
כוחות גדולים של משטרה נמצאים במקום ומפזרים את הצעירים שהפרו את החוק.
כאמור, ההילולה בציון אור החיים הקדוש בוטלה לאור ההתפרצות המחודשת של נגיף הקורונה. בימים האחרונים נעשו מאמצים לקיים את ההילולא במתכונת שונה, אולם לאור ההתפרצות המחודשת והמסוכנת ובהתאם להמלצת גורמי הרפואה האמונים על הצלת חיים הוחלט על איסור מוחלט של עלייה לאזור הציון ביום ההילולה.
מנכ"ל מועצת בתי העלמין בירושלים צוריאל קריספל סיפר ״נפגשתי בשבוע אחרון לישיבות עבודה עם קציני המשטרה ובכירי משרד התחבורה לישיבת היערכות ועם כל הגורמים הנוגעים בדבר. בתחילה עלו מספר רעיונות לדאוג לשלוחי ציבור שיבואו להתפלל למען עם ישראל על הציון הקדוש.
"אולם לאור התפשטות המגיפה בימים האחרונים והעלייה האדירה בתחלואה, הוחלט בתיאום עם משטרת ישראל והמשרד לשירותי דת, על ביטול מוחלט של ההילולא ומניעה של עלייה לציון ביום ההילולא. אני מבקש מהציבור להימנע באופן מוחלט מלנסות ולהגיע לאזור הציון".
קריספל הוסיף כי המצב חמור מאוד ולאור זאת משטרת ישראל תמנע כל אפשרות לעלות לציון מתוך דאגה לשלום הציבור. "אני תפילה כי בקרוב תעלם המגיפה ונוכל לשוב ולפקוד את קברי הצדיקים בהר הזיתים".