אביגדור ליברמן
אביגדור ליברמןצילום: דוברות ישראל ביתנו

יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, מצטרף לדרישה לכנס בדחיפות את ועדת החוץ והביטחון לדיון בהחלטת בג"ץ על דחיית הריסת בית המחבל שרצח את הלוחם עמית בן יגאל הי"ד.

"אבקשך לכנס את הוועדה על מנת לקיים דיון דחוף בהחלטת בג"ץ לדחות את קיום הצו המורה על הריסת ביתו של המחבל, נזמי אבו בכר, שבתחילת חודש מאי האחרון השליך בלוק אבן על ראשו של רס"ל עמית בן יגאל ז"ל", כתב ליברמן ליו"ר הוועדה, ח"כ צבי האוזר.

לקריאת מכתבו של ח"כ ליברמן ליו"ר ועדת החוץ והביטחון לחצו כאן

ביום חמישי פנה ח"כ גדעון סער (הליכוד) לחברי הוועדה וביקש מהם לטפל בנושא. במכתב ששלח לחברי הוועדה הזכיר סער כי לפני כחודש וחצי ביטל בג"ץ את צו ההריסה לבית אחד השותפים ברצח הנער דביר שורק ז"ל.

"בעקבות כך הגשתי הצעה דחופה לסדר ומליאת הכנסת החליטה כי יתקיים דיון בוועדת חוץ וביטחון. ההצעה אכן אושרה וסוכם שיתקיים דיון. לצערי הדיון עד כה טרם התקיים ורק שלשום שוב דחה בג"ץ והקפיא הרס של בית רוצח החייל עמית בן יגאל. הרס בתי מחבלים מהווה כלי הרתעה ממדרגה ראשונה ועלינו לפעול כדי לקדמו" מוסיף הרב.

כבר לפני כשנתיים התכנסה הוועדה לדון בעניין וסוכם על המשך דיונים ומעקב בעניין דבר שעד כה טרם בוצע.