
חברי ועדת הקורונה של הכנסת אישרו היום (חמישי) פה אחד את פתיחת חדרי הכושר החל מיום ראשון, וזאת בניגוד לצו הממשלתי.
עוד קבעו חברי הוועדה כי אטרקציות התיירות יישארו פתוחות גם בסופי שבוע.
יו״ר ועדת הקורונה, ח״כ יפעת שאשא-ביטון, ניסתה להגיע למתווה פתיחה של חדרי הכושר שיהיה מוסכם על הממשלה ועל חברי הוועדה, אך מתווה שכזה לא נמצא.
עם זאת, ההחלטה על פתיחת חדרי הכושר תיכנס לתוקף רק אם הממשלה לא תוציא עד ליום ראשון צו חדש בנושא.
בפתח הדיון אמרה יו"ר הוועדה, יפעת שאשא-ביטון (כולנו בליכוד) בגילוי-לב: "אינני יודעת מה תהיה ההחלטה אך חשוב שהדברים ייאמרו: אני לא מוכנה לפתוח את ענף חדרי הכושר ושאחרי שעתיים יסגרו אותו בצו חדש. אנחנו צריכים להיות מאוד זהירים ולגלות אחריות גם כשלא-נוח. חשוב לי להשאיר פתח למתווה של הממשלה לפתיחת חדרי הכושר כך שיישארו פתוחים לאורך תקופה ולא ייפתחו וייסגרו. אני רוצה שכל החלטה של הוועדה תהיה באופן אמיתי ההחלטה הטובה ביותר, כי הענף חייב יציבות. חדרי הכושר לא יכולים להיפתח ולהיסגר".
בתום הדיון הדיון פנתה יפעת שאשא-ביטון לציבור: ״אנחנו במגיפה ומצב חירום. יש אחריות מאוד כבדה על הכתפיים של כולנו, ולכן אני פונה אליכם באמת מדם ליבי: תשמרו על ההנחיות, תעטו מסיכות ושאו באחריות-אישית. אתם המפתח להצלחה שלנו בהתמודדות עם הנגיף ורק אתכם ננצח אותו״.
במהלך הדיון היום אמר יו"ר איגוד רופאי הציבור פרופ' חגי לוין כי "אפשר לנהוג בדיפרנציאליות ולפתוח את חדרי הכושר בערים שאינן אדומות, כך גם יהיה יותר אמון של הציבור. הסיכון קיים – ואולי צריך לפתוח חדרי כושר בשעות ספציפיות לאנשים בסיכון".
כזכור, לפני שלושה ימים הוועדה אישרה לפתוח את בריכות השחיה וחופי והים גם בסופי שבוע, ושלשום ביטלה הוועדה את החלטת הממשלה לסגור את המסעדות. לפיכך, עד להחלטה אחרת, המסעדות ימשיכו לפעול.
ח״כ יואל רזבוזוב (יש עתיד-תלם) מסר בעקבות האישור, "החלטנו בוועדת הקורונה שביום ראשון נפתח את כל תעשיית הכושר, כולל גם אטרקציות תיירותיות. אנחנו לא נהיה חותמת גומי. אזרחי ישראל חייבים לדעת שיש עדיין אנשים בכנסת שדואגים להם. אנחנו נבחן את ההחלטות בצורה עניינית ושקופה, שמתבססת על נתונים, ולא במחשכים כמו גנבים ב-2 בלילה. נמשיך לבחון בצורה עניינית גם פתיחת ענפים נוספים".
