15 שנים לעקירה: ראיון עם הרב יצחק לוי, יו"ר מרכז קטיף

בראיון מיוחד לערוץ 7 נזכר הרב יצחק לוי, יו"ר מרכז קטיף, בתחושת השבר שחש כאשר אריק שרון, ה"בולדוזר" של עולם ההתיישבות, התהפך והפך מבונה לעוקר.

"השבר היה גדול מאוד", מספר הרב לוי, "מכיוון שאני הייתי בידידות גדולה עם אריק שרון. אנחנו שכנים ופוליטיקאים והיו לנו קשרים מצוינים. עזרתי לו להיבחר לראשות הממשלה"

"פתאום ככה נפל לנו על הראש דבר שלא ציפינו לו - שבר ענק", הוא מסביר, "אני זוכר שמבחינה אישית הייתי מאוד שבור מההתנהגות שלו. לאט לאט הוא התרחק מאיתנו וכל דבר שביקשנו ממנו הוא ממש סירב, הוא היה ממש נחוש".

הרב לוי מדגיש שהבעיה לא הייתה רק עניין העקירה, אלא גם אנושית. "ראיתי שהכל אטום, אין מה לדבר", הוא נזכר, "כל בקשה, כל דבר, כל עניין... אפילו בקשות של אספקת מזון לאנשים בכפר מיימון שנתקעו שם, נתקלו בסירוב - זה היה דבר שלא יאומן. הוא ממש סגר את הדלת לגמרי".

בהמשך הראיון מספר הרב לוי על פעילות המרכז למורשת גוש קטיף וצפון השומרון בניצן ומציין שיותר ויותר חלקים באוכלוסיה נחשפים לסיפור של גוש קטיף אך הצבא ממאן להגיע. לדעתו של הרב לוי הסיבה היא המצפון ולא רצון להימנע מהתעסקות בנושאים פוליטיים.

"אני חושב שאולי התחילו בצבא גם קצת ייסורי מצפון", אומר הרב לוי, "והתחילה אי-נעימות גדולה והתחילה אולי חרטה על ההתנהגות הזאת, אני לא יודע. היינו רוצים שהצבא יהיה פה, שבמסגרת סדנאות חינוך ישלחו לפה חיילים וקצינים ושיראו את הסרטים וילמדו את מה שהיה ומה שקרה. אבל הם לא באים".