קלמן וסג"ל (קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל)
קלמן וסג"ל (קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל)צילום מסך

ארגון העיתונאים ותאגיד השידור הציבורי הגיעו להסכמה לפיה התוכנית 'קלמן וסג"ל' של אראל סג"ל וקלמן ליבסקינד תישאר באוויר לכל הפחות עד לקיום דיון במועצת התאגיד, שטרם נכנסה לתפקידה, על לוח השידורים.

הצדדים הגישו לפני שעה קלה הודעה משותפת על ההסכמה לנשיא בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, שדן בעתירת ארגון העיתונאים נגד הורדת התוכנית. הארגון יוצג בעתירה על ידי עו"ד ד"ר מורן סבוראי ממשרד בשה-זבידה-סבוראי.

הפשרה הושגה ביוזמת עמותת "הצלחה" שיוצגה על ידי אלעד מן, היועץ המשפטי של העמותה שהצטרפה במעמד של ידידת בית משפט לעתירת ארגון העיתונאים נגד ההחלטה של מנכ"ל התאגיד.

הארגון טען שההחלטה התקבלה שלא בסמכות - כי בוצעה בניגוד לעמדת מנהל החדשות, ברוך שי, וללא דיון של המועצה.

בארגון מציינים כי מאחר שמועצת תאגיד השידור הציבורי כרגע אינה מתפקדת וממתינה לאישור המינוי של החברים החדשים והישנים, משמעות הפשרה הינה שהתוכנית תישאר באוויר לפחות בחצי השנה הקרובה.

יו"ר ארגון העיתונאים, יאיר טרצ'יצקי, מסר "אנו שמחים שהצלחנו לבלום את המחטף החד צדדי, ורואים בכך הישג חשוב ונקודת ציון משמעותית במאמצים שלנו לשמור על חופש העיתונות בתאגיד ועל העצמאות של חטיבת החדשות כפי שהיא מעוגנת בחוק".

"החוק קובע כי את כל ההחלטות העיתונאיות צריך לקבל מנהל חטיבת החדשות כדי לאפשר לעיתונאים לבצע את מלאכתם במנותק משיקולים זרים - זה סעיף שהוכנס לחוק ביוזמת ארגון העיתונאים, ונמשיך לוודא שהוא אכן מקוים כלשונו", הוסיף טרצ'יצקי.

אראל סג"ל מסר, "שמח על הפשרה שהושגה ומודה לארגון העיתונאים, עמותת בהצלחה ופרקליטי המלומד על ההתגייסות למאבק המשפטי החשוב".