ילד ברכב
ילד ברכבצילום: איסטוק

ילד כבן ארבע מת לאחר שנמצא ברכב נטוש ביישוב פורידיס. שוטרים הגיעו למקום בו חנה הרכב בעקבות דיווח של אדם שעבר במקום והבחין בילד.

עובר האורח חילץ את הילד מהרכב והזעיק את כוחות מד"א שניסו לבצע בילד פעולות החייאה ופינו אותו לבית החולים הלל יפה בחדרה.

חובש בכיר במד"א, בועז פוקס, שנכח במקום סיפר: "כשהגענו למקום ראינו את הילד שוכב מחוסר הכרה בסמוך לרכב. סיפרו לנו שהוא חולץ מתוך רכב לאחר ששהה בו זמן ממושך. הוא היה ללא דופק וללא נשימה עם סימני מכת חום ומייד התחלנו לבצע בו פעולות החייאה מתקדמות ופינינו אותו לבית החולים, תוך המשך טיפול רפואי מציל חיים וקירור".

רופאי המרכז הרפואי הלל יפה בחדרה המשיכו בניסיונות ההחייאה אך נאלצו בסופם לקבוע את מותו. המשטרה פתחה בחקירת האירוע.

לפני כשבוע נפטר בבית החולים סורוקה בבאר שבע ילד בן הארבע שאותר כשהוא מחוסר הכרה בבית בדימונה, לאחר שנשכח ברכב המשפחתי. משפחתו של הילד חזרה בשעה ארבע מבילוי בבריכה והילד ככל הנראה נרדם במכונית ונשכח.

ההורים הבחינו סמוך לשעה שבע שהוא אינו בבית, יצאו במהירות החוצה וגילו אותו בכלי הרכב כשהוא ללא הכרה והזעיקו את כוחות ההצלה.

מנתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, מאז שנת 2010 נשכחו או ננעלו ברכב 880 ילדים. 33 מהמקרים הסתיימו במות הילד.

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים, אומרת כי "אנחנו רואים עלייה מדאיגה במקרי שכחת הילדים ברכב. בתקופת הקורונה כשכולנו בסטרס והשגרה שלנו משתנה חדשות לבקרים, הסיכון לשכחה עולה".

"בימים חמים הטמפרטורה ברכב עשויה להגיע ל-70 מעלות בתוך דקות ספורות. מדובר בתנאים קיצוניים המשפיעים במהירות על ילדים צעירים ותינוקות. ככל שהטמפרטורה בחוץ גבוהה יותר, כך הסכנה גדלה.
אנו מפצירים בהורים, אל תגידו 'לי זה לא יקרה' - אמצו הרגל מציל חיים. פתחו את הדלת האחורית בתום כל נסיעה, השאירו חפץ חיוני בספסל האחורי או התקשרו לבן או בת הזוג עם הגיעכם ליעד. בצאתכם מהרכב ודאו שהרכב נעול למניעת כניסת ילדים ללא השגחה".