
מלאכת הכתיבה היא אומנות בפני עצמה – מצגות, תרגומים, תכנים שיווקיים ועוד מגוון סוגים. מלאכת בניית אתרים גם היא עולם בפני עצמו.
וקידום? זו כבר תורה שלמה. אז מה הסיכויים למצוא הכל תחת קורת גג אחת באיכות ללא פשרות? לא גבוהים במיוחד. ובכן, אל דאגה! עבדכם הנאמן מצא עבורכם ה-כ-ל בחברה אחת - חברת Right4U. הסיפור של רייט-4-יו מתחיל בשנת 2012 בבחור חילוני למהדרין.
לימים אותו בחור חזר בתשובה ובהשגחה פרטית אסף אליו אנשי צוות שגם הם בעלי אמונה. אחד מהם הוא גבריאל מנהל החברה כיום. החזון מלכתחילה היה להקים חברה שתסייע לעסקים להמריא באמצעות האינטרנט, אך עם הזמן עמד בפניהם אתגר נוסף – לעשות זאת ברוח ערכי היהדות. אז איך עושים את זה? שאלנו אותם, וקיבלנו כמה תשובות מעניינות במיוחד!
לא לתמונות לא צנועות

שלום ארז, שלום גבריאל, אינטרנט זה תחום פרוץ במיוחד, בדרך כלל בעלי תשובה בורחים ממנו, מה גרם לכם לעשות ההפך?
ארז: תשובה זה שינוי. ואנחנו מאמינים שאפשר לשנות רק מבפנים, לכן אנחנו עוסקים באינטרנט ומנסים להכניס כמה שיותר קדושה בדבר.
גבריאל: צריך להבין שיש ציבור רחב בקהילה הדתית וגם החרדית בחלקה שכן נחשף לתכנים באינטרנט. כלומר האינטרנט הוא ודאי מציאות קיימת, ומציאות שצריך לעשות בה שימוש מושכל.
אוקיי, אז אתם עובדים רק עם אתרים שמספקים מידע לציבור הדתי? תכנים עם קדושה?
ארז וגבריאל ביחד: לא.
גבריאל: אנחנו עובדים עם כולם ומספקים תכנים באופן שתואם את העקרונות שלנו, את הערכים.
איך בעצם אתם עושים את השילוב הזה? איך אתם רואים את עצמכם כמכניסים קדושה?
ארז: האופי של התכנים שלנו והעיצוב הוא כזה שנוצר על ידי אנשים שנטועים בתפיסה הדתית. כולנו דתיים בחברה, וזה ניכר באופן שבו אנחנו יוצרים. למשל הכותבת שלנו לא תכתוב תכנים בסגנון בוטה או לשון הרע. המעצבת לא תשים תמונות שהצניעות מהן והלאה.
גבריאל: גם ביחסים עם הלקוחות ובינינו לבין עצמנו, אנחנו משתדלים להכניס את ערכי היהדות. בראש ובראשונה עושים הכל כדי לקיים את ואהבת לרעך כמוך.
יכול להיות שאתם רואים את עצמכם כשגרירים? כאיזשהו גורם מאחד בין חלקי החברה?
גבריאל: כגורם מאחד כן. המילה שגרירים קצת גדולה עלינו (צוחק). בעצם זה שפונים אלינו גם לקוחות חילונים לחלוטין ויוצאים מאד מרוצים, כל התפיסה שלהם על החרדים או הדתיים עשויה להשתנות לטובה.
ארז: כל אינטראקציה, כל מפגש בין עולמות מוליד קירוב לבבות. עצם ההיכרות כבר מקרבת. מבחינתנו, אנחנו נותנים שירות מעולה ומקפידים על יחסי אנוש לא רק בהיבט של לקדם את החברה הספציפית שלנו אלא גם בהיבט של קירוב בפן הרוחני, קירוב בין מגזרים.
כשקונים יותר משלמים פחות
מה עוד מיוחד בחברה שבניתם?
ארז: אנחנו מציעים מגוון רחב מאד של שירותים בנוסחה מנצחת. אני חושב שכל אחד יכול למצוא את מבוקשו אצלנו.
גבריאל: בהמשך למה שארז אמר. נגיד שאתה רוצה להפוך את העסק שלך לאתר. אצלנו תוכל לבנות את האתר, לעצב ולקדם אותו, וכן להכניס בו תכנים מגוונים ואפילו בשפות שונות! הכל תחת קורת גג אחת.

ולמה זה כ"כ טוב בעצם?
גבריאל: היתרון הבולט הוא מבחינה כספית. כשקונים יותר משלמים פחות. יש לנו כל מיני חבילות שהלקוחות שלנו פשוט אוהבים ומופתעים לטובה מכך שהם יכולים להרשות לעצמם את כל התהליך.
ארז: עוד דבר הוא היכולת להשיג את המטרה של הלקוח בצורה טובה יותר. תחשוב למשל על פרויקט בנייה. תחשוב שמי שבונה את היסודות לא בונה את הקומה שמעל. כל קומה נבנית על ידי מישהו אחר. הרי זה יהיה מבולגן לחלוטין. אותו דבר בבניית אתר. ברגע שאנחנו בונים את התשתית אנחנו מראש מוודאים שבהמשך, בקידום נוכל להשיג את המטרות בצורה הטובה ביותר.
גבריאל: וזה גם הרבה יותר נוח. לדבר עם אדם אחד מאשר עם חמישה או יותר.
ארז: ויש עוד דבר, שהוא הכי חשוב בעצם. אנחנו פועלים באמונה, ועושים הכל כדי שתהיה לנו ברכה בעסק, והברכה שלנו היא הברכה של הלקוחות שלנו.
החזרה בתשובה עוזרת בעבודה
דמיינו לעצמכם משחק אסוציאציות. מה הייתם רוצים שיקפוץ לאנשים בראש כשהם שומעים – רייט-4-יו?
גבריאל: אנושיות ומקצועיות.
ארז: זה השילוב המנצח. כי אם אתה סופר אנושי, אבל לא מקצועי, פספסת. ואם אתה סופר מקצועי אבל לא אנושי, אנשים יברחו ממך או שיקבלו את השירות ויצאו בתחושה רעה. כלומר בשני המקרים הלקוח נשאר עם פרצוף חמוץ. אבל אם יש לך גם את זה וגם את זה, תגרום להרבה אנשים הרבה נחת. למזלנו, רואים את זה בהמלצות הרבות שאנחנו מקבלים.
החזרה בתשובה עוזרת לכם בעבודה?
גבריאל: אני מרגיש שהעבודה עוזרת לנו בחזרה בתשובה, ולא להיפך. אנחנו פשוט רואים המון סייעתא דשמייא. למשל אחת העובדות שלנו שבדיוק עברה התמודדות לא פשוטה בחייה האישיים, קיבלה פרויקט עוד לפני שידענו על אותו משבר, שכל כולו כיצד להתמודד עם משברים דרך עדות מרתקת של שורדת שואה. היא אמרה שזה הציל אותה.
עוזרים בפרנסה
אפרופו התמודדות עם משברים, איך וירוס הקורונה השפיע על העסק שלכם, אם בכלל?
גבריאל: הקורונה גרמה לאנשים לגלות את האינטרנט יותר ויותר, כך שקיבלנו אפילו יותר פניות.
ארז: הייתה לנו תחושה מדהימה שאנחנו עוזרים לאנשים להתפרנס ולעשות את השינוי הזה שיציל להם את הבית ואת הנפש בתקופה הזאת. התגובות שאנחנו מקבלים מדהימות מהבחינה הזאת. אנשים גם פתאום ראו מקרוב את המשמעות של "הכל לטובה".
מה החלום?
ארז: אפשר לומר שהחלום הוא להיות שמחים בחלקנו ותודה לאל זה בדיוק המצב שלנו כיום. היינו שמחים להמשיך ולעזור לעוד ועוד אנשים להגשים חלומות, לפרוץ את תקרת הזכוכית ולזכות בעצמאות כלכלית ע"י פיתוח וחשיפת העסק שלהם באינטרנט.
איך אפשר להגיע אליכם?
גבריאל: אפשר להתקשר, לשלוח פקס, מייל או לפנות אלינו דרך האתר. אנחנו תמיד שם בשביל הלקוחות שלנו.
מייל: office@right4u.co.il
טלפון: 072-3969719
פקס: 072-3969719
תודה רבה לכם, תמשיכו לעזור לאנשים בפרנסה ולקרב לבבות ב"ה בעת הזו ובכלל.
ארז: תודה לך! רק בריאות לכל עם ישראל, ושנעבור את התקופה הזאת במהרה ב"ה.
גבריאל: אמן.