איילת שקד
איילת שקדצילום: Miriam Alster/Flash90

חברת הכנסת איילת שקד (ימינה) התייחסה לאלימות המאפיינת את ההפגנות בימים האחרונים ואמרה לרדיו 103FM "בערב ט' באב אני קוראת לח"כים להרגיע את השיח והקיטוב".

"יש הסתה מכל הכיוונים. גם נגד ראש הממשלה. זה הזמן להוריד את הלהבות", הוסיפה, והפנתה בין השאר אצבע מאשימה לרשתות החברתיות שמעצימות את השיח.

לדברי שקד, "גם ראש הממשלה צריך לגנות את האלימות". היא הישוותה את פעילות המשטרה בהפגנות אלו להפגנות אחרות: "מי שמכיר הפגנות ימין והפגנות נגד חרדים יודע מה זה לפנות בכוח".

בהמשך הביעה את דעתה ליחס לו זכתה חברת הכנסת יפעת שאשא-ביטון, שראש הממשלה ויו"ר הקואליציה פועלים להדחתה, על אף שהיא פועלת כראוי: "יום אחד קמו בבוקר והחליטו סתם כך לסגור מסעדות".

"את השר אוחנה שהצביע נגד החלטת ממשלה לא הדיחו, אבל אותה כן", הוסיפה שקד והעריכה שהקואליציה לא תתפרק בקרוב: ''בחירות לא יהיו כי גנץ התקפל כמו אוריגמי''.