פרופ' גמזו בסיור בבתי כנסת
פרופ' גמזו בסיור בבתי כנסתצילום: נתן ווייל

פרויקטור הקורונה הממשלתי, פרופ' רוני גמזו, הביע דאגה מהמתרחש במגזר החרדי וקרא למנהיגי הציבור ולרשויות המקומיות לגלות אחריות שתאפשר את בלימת התפרצות הנגיף בישראל.

''התקופה של בין הזמנים מסכנת את היציבות שהושגה", אמר גמזו. ''תחילת עונת החתונות והחזרה הביתה של תלמידי הישיבות עלולים להוביל להתפשטות הנגיף.

''חשוב לשמור על ההתייצבות", הדגיש הפרויקטור. ''זוהי אחריות של תלמידי הישיבות, המנהיגים שלהם והרשויות המקומיות''.

לדברי גמזו, מקדם ההדבקה במדינת ישראל יכול לרדת על כן נדרש מאמץ משותף של כלל אזרחי המדינה.''ה-R בכל מדינת ישראל שווה וקרוב ל-1, המאמץ צריך להיות משותף לכלל המגזרים: חילוני, חרדי וערבי- כדי להוריד את מקדם ההדבקה.

''החלטות פזיזות של הקלות יחד עם משמעת לא מלאה ושאננות לקראת פתיחת שנה"ל וחגי תשרי עלולה להחזיר אותנו אחורה, לכן זו שעת מבחן'', הסביר ממונה הקורונה.

מוקדם יותר ביקרו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יולי אדלשטיין במרכז השליטה במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר.

''בימים האחרונים כבר ברור שהצלחנו לעצור את עליית הנגיף", אמר אדלשטיין, ''הוכחנו שהאנשים שיושבים ליד השולחן הזה שעבודת צוות טובה וסיוע של אחרים אפשר להשיג הישג בשטח. זה טוב אבל זה לא מספיק''.

נתניהו סיפר: "אנחנו בודקים אופציות על חיסונים. הסימנים כרגע נראים מעודדים אך עדיין מוקדם מדי לומר. אם יהיו חיסונים אני רוצה שלמדינת ישראל תהיה נגישות לחיסונים הללו, לצוותים הרפואיים, לקבוצות בסיכון ואחר כך, לכלל האוכלוסייה".

בנוגע למחלוקת עם ''כחול לבן'' על תקציב המדינה אמר ראש הממשלה ''כדי להתגבר על המשבר הכלכלי צריך להזרים עכשיו, לטווח מיידי, כסף לתקציב של שלושה חודשים. אנחנו לא יודעים איך תיראה התמונה הכלכלית בטווח ארוך יותר.

''צריך להעביר תקציב מהר ולהזרים כסף לכלכלה, ובהמשך יהיה תקציב לשנה שתבוא. אין שום סיבה שהדבר הזה לא יתבצע, לא צריך להתנות את העברת התקציב בשיקולים פוליטיים", הדגיש נתניהו.

ממונה הקורונה פרופ' רוני גמזו אמר "אנחנו נמצאים בקו כמעט יציב. לא נהיה פזיזים בהתרת מגבלות, ניישר קו איפה שהדברים לא סבירים, אבל לא נהיה פזיזים".