
ניצב בדימוס אריה עמית, שהיה מפקד מחוז ירושלים בשנת 93' הגיב לדבריו של יעקב נוביק ממובילי המחאות נגד ראש הממשלה דאז יצחק רבין ז"ל.
"נוביק לא השתנה בטיפה מאז שהוא היה מארגן הפגנות קשות, היות ואני טיפלתי בתקופה ההיא בהפגנות אוסלו, היו הפגנות אלימות בצורה בלתי רגילה כולל מכות רצח לשוטרים, היה לזה סיקור תקשורתי עצום, גם ישראלית ובין לאומית לכל ההפגנות. נוח להם היום לבוא ולייל".
על העתירה שבסופו של דבר אישפרה רק ל־500 מפגינים לעמוד ליד ביתו של ראש הממשלה רבין ז"ל סיפר עמית: "כדאי להבין, עם השנים ככל שחלף הזמן חופש הפרט והזכות להפגין הלכו וחשפו עוד אצבע למשטרה ביכולות השליטה שלה למה שקורה ברחוב לא היה מצב לצאת קומץ, אם רצית להפגין היית צריך לבוא למשטרה למלא טפסים.
''המשטרה הייתה מתנה את התנאים, היה קו ששומר על היגיון בין מהפגינים למשטרה. היום הגבול נחצה, תסתכלו על צומת השלום בעזריאלי כל מי שמתחשק לו פשוט בא לשם אחרי הצהריים יורד לכביש ועוצר את התנועה".