ליאת בן ארי שווקי
ליאת בן ארי שווקיצילום: Marc Israel Sellem/POOL

היועץ המשפטי לממשלה הגיש בקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת לבית משפט השלום ברמלה נגד אורלי לב, שהפיצה ברשתות החברתיות סרטון ובו טענה כי בנה של המשנה לפרקליט המדינה ליאת בן ארי תקף שוטר.

בדיון במעמד צד אחד קיבל בית המשפט את הסעד הזמני שהתבקש וקבע דיון במעמד שני הצדדים ביום רביעי הקרוב, בו תתקבל החלטה באשר לסעדים הקבועים בבקשה.

לדברי היועמ"ש אביחי מנדלבליט, ''האירועים המפורטים בבקשה ביחס לנפגעת והפרסומים הכוזבים הנוגעים לבנה, בוצעו נוכח מילוי תפקידה של הנפגעת המכהנת כמשנה לפרקליט המדינה (אכיפה כלכלית) במקצועיות ובמסירות, וכפועל יוצא וישיר מהיותה עובדת ציבור.

''הפרסומים נועדו להטריד את הנפגעת, להתיש אותה נפשית, להלך עליה אימים, ולגרור אנשים נוספים בציבור שיפעלו גם הם להטריד את הנפגעת ולפגוע בשלוות חייה. יתרה מכך, מטרת הפרסומים המיוחסים לבנה של התובעת להטיל על הנפגעת מורא ולרפות את ידיה''.

''המשיבה, המציגה עצמה כפעילה חברתית, שמה לעצמה למטרה לפגוע בנפגעת, להטרידה ולרפות את ידיה, וזאת אך ורק בשל היותה של הנפגעת התובעת מטעם המדינה בתיק במסגרתו הוגש כתב אישום נגד ראש הממשלה ואח'. המשיבה שבה ומפיצה פרסומים רבים כנגד הנפגעת ובני משפחתה, בתדירות גבוהה ובאופן אובססיבי ואינטנסיבי. בפרסומים רבים מבין אלה, מעלה המשיבה טענה חסרת בסיס לפיה בנה של הנפגעת תקף שוטר וכי בשל תפקידה של הנפגעת הוא לא נחקר ולא נעצר''.

מנדלבליט מציין כי ''בן נוסף של הנפגעת קיבל איום על חייו בגין סרטון שהופץ על ידי המשיבה. משכך הגיש בנה תלונה במשטרה, וכנגד אותו אדם הוגש כתב אישום. אלא שהגשת כתב האישום לא עוצרת את מחול השדים המתחולל באינטרנט, בין היתר, בעקבות מחזור הפרסומים על ידי המשיבה''.

בהודעת היועמ"ש נכתב עוד כי ''מדובר בפרסום חסר בסיס, וכי בנה של הנפגעת לא היה כלל במושב בעת ההפגנה. למרות זאת, ממשיכה המשיבה להפיץ את אותו פרסום, ובכך ממשיכה להטריד את הנפגעת ובני משפחתה ולפגוע בשלוות חייהם.

''המבקש אינו מבקש לפגוע בחופש הביטוי של המשיבה להביע את דעתה ביחס לנפגעת כעובדת ציבור (בכפוף לכל דין). בקשה זו עניינה במתן צו להסיר ולמנוע אך ורק את אותם פרסומים הנוגעים לבנה של הנפגעת – פרסומים שקריים אשר הובילו לאיומים על הנפגעת ובני משפחתה, וכן לפגיעה בשלוות חייהם''.

מנדלבליט מציין כי ''ביקורת נגד עובדי מדינה היא לגיטימית כל עוד היא נעשית בדרך נאותה, אולם, מכאן ועד להטרדתו של אדם, ביזויו, הפרת שלוותו, סיכון שלמותו ובני משפחתו, והכל באופן של הטלת פחד וחציית כל גבול מקובל, במטרה להרתיעו ממילוי תפקידו - ארוכה היא הדרך''.