איימן עודה
איימן עודהצילום: אלירן אהרון

יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן), נועד (שישי) במטה הנשיאות ברמאללה עם משלחת של החזית הדמוקרטית לשלום ולשיוויון (חד"ש) בראשות חבר הכנסת איימן עודה העומד בראש הרשימה המשותפת.

סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית "וופא" מדווחת, כי אבו מאזן עדכן את משלחת חד"ש בהתפתחויות האחרונות ברש"פ ובמאמצים של ההנהגה להגן על הזכויות הפלסטינית ולסכל את ההוצאה לפועל של תוכניות הסיפוח הישראליות, אשר לדבריו תחסלנה את התהליך המדיני כולו אם הן תיושמנה.

אבו מאזן הדגיש את התנגדותו לתכתיבים החותרים לפגוע בזכויות של העם הפלסטיני ואת דבקותו בלגיטימיות הבינלאומית כבסיס לכינון שלום וביטחון.

על פי הדיווח, חברי משלחת חד"ש שיבחו את העמדה התקיפה וההיסטורית של אבו מאזן נגד עסקת המאה והסיפוח, באומרם, כי עמדתו האיתנה היא זו אשר שכנעה את מרביתן המכריעה של המדינות לתמוך בעמדה הפלסטינית.

בפגישה השתתפו זיאד אבו עמרו, חבר הוועד הפועל של אש"ף, מוחמד אל-הבאש, נשיא בית המשפט השרעי, עודל עאמר, המזכיר הכללי של המפלגה הקומוניסטית הישראלית, מנסור דהאמשה, מזכיר חד"ש, פאדי אבו יונס, מזכיר הוועדה המרכזית של המפלגה הקומוניסטית, ספוואת אבו ריא, ראש עיריית סח'נין, עומר נסאר, ראש עיריית עראבה (גליל) וסמיר אבו זייד, ראש המועצה המקומית עילבון.