ביקורת מסעדות
"המקדש" בכפר סבא - חווית בשרים מקורית ומרתקת

רוב מנות הבשר מגיעות עם אבן לבה ואתם בוחרים את רמת העשייה. הבשר מגיע נא לגמרי ואתם צולים אותו כאוות נפשכם.

עדי מאירוביץ וחיה הומבורגר , כ"א באב תש"פ

אתם מחליטים לבד את מידת העשייה
אתם מחליטים לבד את מידת העשייה
צילום: עדי וחיה

השמיים סגורים, אין טיסות לחו''ל, אולמות האירועים שוממים וכל מה שנותר הוא להתנחם באוכל, ואם אפשר אז שיהיה משובח ומובחר, מפתיע וייחודי.

אם ארוחת בשרים מעולה עושה לכם את זה, במסעדת "המקדש" כל התפילות שלכם ייענו.

השף לירן בלו - מי שניצח בעבר על מטבחים מצוינים, בוחר בקפידה נתחים משובחים ועושה קסמים עם טכניקות בישול חדשניות שמדגישות את הטעמים הייחודיים. גם דרכי ההגשה המקוריות והחווייתיות יפתיעו אתכם.

אז מי אמר שעלייה לרגל לא יכולה להיות לכפר סבא? לכל חושקי הבשר שמחפשים חוויה עילאית, כדאי שתכירו את המקום הזה: מסעדת בשרים במתחם אושילנד בכפר סבא שמביאה לאזור השרון את כל מה שאוהבי הבשר האיכותי מחפשים.

מקום כשר ומושקע, המעוצב בחום בלוז וג'אז, שמוקדש לאמנות הכנת הבשרים ולאירוח שירגש את כל מי שמעריך מרקם של קולינריה ויכולות בישול מרתקות.

במסעדה אין תפריט מסודר, כל יום נכתב התפריט מחדש בהתאם לאיכות וזמינות חומרי הגלם. במקדש כל פעם משחקים עם המנות ועושים דברים חדשים, כאשר המטרה היא שתחוו מנות וטעמים חדשים.

לראשונות התחלנו עם ארטישוק ירושלמי מעושן בעצי חרוב על קרם שום וקוקוס. המנה הייתה פשוטה למדי, לא יותר. והמשכנו למנה הבאה של לשון בקר בבישול ארוך, על דמי גלאס בברנדי ומח עצם, בוטנים ונענע וקציפת סלק חמוצה.

בגלל השם, הנתח הזה נתפס כשנוי במחלוקת. התעלנו רגע מעל התחושות שהיא עוררה בנו (כי המראה כבש אותנו), והצלחנו לדלג מעל המשוכה הפסיכולוגית. שמחנו לגלות שמדובר בנתח רך ונימוח ששילוב הטעמים בו ניצח.

יש במסעדה הזאת קונספט מגניב שלא נתקלנו בו בעבר, מדובר בתפריט שבו רוב מנות הבשר מגיעות עם אבן לבה ובכך אתם בוחרים את רמת העשייה. הבשר מגיע נא לגמרי ואתם צולים אותו כאוות נפשכם. כל הקטע של להתעסק עם הבשר היה רעיון ממש מגניב בעינינו. המנות בשר היו מעולות ובשילוב אלכוהול אז בכלל דליקטס.

הבשרים המוגשים הינם נתחים כמו כתף, סינטה, נתח קצבים, ספיידר. הצריבה האישית היא חוויה ומאפשרת לסועדים לראות את חומר הגלם, לשלוט ברמת העשייה, אכילה איטית והתענגות על כל התהליך, האבנים מיובאות באופן אישי מיפן ומחוממות בתנורים מיוחדים המגיעים ל-600 מעלות. ליד הבשרים, יש גם מטבלים של צ'ימצורי וחרדל מיוחדים שמייצרים במקום. חווית בשרים לא מהעולם הזה.

הוספנו גם אסאדו מעושן שהתפרק בקלות נהדרת ובכל ביס הורגש שהבשר טרי ואיכותי. הכל הוגש בצורה יפה ומעוררת תאבון.

לקינוח היו כמה אופציות, בראוניז שוקולד, וטפיוקה עדינה שמזכירה סלט פירות רק יותר אלגנטי. נרשמה אכזבונת קלה בצד הקינוחים - אפשר לוותר. סיימנו את הערב עם טעם הבשר.

השירות היה מהיר והופתענו לטובה מהיחס האישי גם של המלצרים ועוד יותר של בעלי המסעדה בעצמם.

אין ספק שאי שם בעומק ''המקדש'' יש מישהו שמבין בבשר. עקב התקופה יש מבצע של תפריט פוסט קורונה עם ארוחה מלאה ב-169 ₪ הכוללת: מנה ראשונה, עיקרית, וקינוח. ככה עושים את זה! ואתם? רק צריכים להצטרף.

רחוב עתיר ידע 4, מתחם אושילנד, כפר סבא, 077-2311881

שעות פעילות: ראשון עד חמישי: 12:00-23:00 , מוצ”ש: שעה אחרי יציאת שבת- 22:30



טוען....