'אבא' אמיר דדון
'אבא' אמיר דדוןצילום: אייל אלישע

כמעט שנה אחרי שהוציא את הלהיט 'בין קודש לחול' בדואט עם שולי רנד, אמיר דדון משחרר שיר חדש בשם 'אבא'. קצר, קליט, וסימבולי.

במילים של השיר פונה אמיר אל אביו זכרו לברכה, ומבקש ממנו ש"יגיד שיש סיבה, שיש תכלית", ובכך פורק בעצם את הצער והכאב על האב שנלקח ממנו. את מילות השיר הוא כתב עם שחר הדר, מי שכתבה לו גם את 'בין קודש לחול'.

"את השיר כתבנו אמיר ואני" מספרת לנו שחר, "מתוך אהבה וגעגוע אינסופי לאבא, הוא לשלו ואני לשלי. שנינו איבדנו את האבות שלנו בשנים האחרונות ותחושת האובדן קשה וגדולה".

ואיך מתמודדים עם האובדן? כותבים שירים. "אני חושבת שלמילים יש יכולת נדירה להרגיע" מסבירה שחר, "קצת לנחם ולהפוך את הכאב לשיר שילטף לרגע את הלב.. השיר הזה הוא שיר געגוע שנולד לגמרי בזכותם ועבורם".

אמיר עצמו בחר להסתפק במילים "מוקדש לאבא", אבל השורה האחרונה של השיר כבר די אומרת הכל. אמיר מבקש מאביו שישיר לו שיר כאב שילטף לו את הלב, ובעצם שר לנו, המאזינים, את אותו שיר כאב, את אותו ליטוף.

אבא
מילים: אמיר דדון, שחר הדר // לחן: אמיר דדון

"ספר לי מה יש בסוף, מה אגלה
מה מחכה שם בקצה
תגיד לי שיש סיבה, שיש תכלית
האם נחזור אל בראשית

כי בלילות אתה יודע אבא, מתגנב לו רגע
עליו איש לא ישמע, איש לא יבין
אני מרגיש אותך קרוב ולא יכול בך לגעת
תשיר לי שיר כאב, שילטף לי את הלב

אתה עדיין מטייל לי בתוך הגוף, רואה אותי שקוף
בין כל הזיכרונות בין הפחדים
אתה נתת לי חיים

ובלילות אתה יודע אבא, מתגנב לו רגע
עליו איש לא ישמע, איש לא יבין
אני מרגיש אותך קרוב ולא יכול בך לגעת
תשיר לי שיר כאב, שילטף לי את הלב"