
ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר הערב (ראשון) בגלי צה״ל כי התוכנית להחלת הריבונות ביהודה ושומרון ובבקעת הירדן לא ירדה מסדר היום בשל הסכם השלום עם איחוד האמירויות.
''הריבונות לא ירדה מסדר היום, אני הרי זה שהבאתי אותה לתוכנית טראמפ ולהסכמה אמריקנית. נחיל ריבונות בהסכמה אמריקנית. לא שהייתה לי ברירה לבחור בין החלת ריבונות או שלום עם האמירויות כרגע. הם ביקשו השהייה להחלת הריבונות והם לא הוציאו אותה מהתוכנית שלהם'', אמר נתניהו.
''מלכתחילה אמרתי שנעשה את זה רק בהסכמה אמריקאית, והם ביקשו להתקדם בנתיב של הסכמי השלום הללו. לדעתי, זה מהפך היסטורי. אנחנו לא נדרשים לוותר ולסגת ולעשות הסכם או מו"מ עם הפלסטינים. כפי שלא האמינו שאביא הסכם שלום - אני אביא גם את הריבונות".
נתניהו השיב לטענות של ראשי המועצות ביו"ש, ''אלה שעכשיו אומרים לי להחיל ריבונות אמרו לי לפני כמה חודשים שאסור להחיל ריבונות כי זה יביא למדינה פלסטינית. זה לא רציני.
ראש הממשלה הסביר את החשיבות בהסכם עם האמירויות, ''הבאנו הסכם היסטורי שפורץ את הרעיון שאנחנו צריכים לעקור יישובים אחרת לא נביא הסכם רשמי עם מדינה ערבית. שברנו את הדוקטרינה האיומה והמסוכנת הזאת ואני גאה בזה. הרבה בעולם ובישראל הסכימו לתפיסה המסוכנת הזאת ואני גרסתי תפיסה אחרת - שלום תמורת שלום, שלום מתוך עוצמה, בלי נסיגות.
''השמאל דחף רעיון לפיו ישראל צריכה להחליש את עצמה לקווי 67׳ כדי להביא את מדינות ערב. אני חשבתי שאם אנחנו נחזק את ישראל ונהפוך אותה עוצמתית, העוצמה תביא את מדינות ערב. גם העמידה שלי נגד הסכם הגרעין המסוכן עם איראן הביאה אותן. זה שינוי של כל התפיסה - במקום שלום מתוך חולשה, שלום שמחייב עקירות ונסיגות, אני אמרתי שלום מתוך עוצמה".
''אהוד אולמרט אמר לפני חודש שזה חלום באספמיה שמדינה ערבית תעשה שלום עם ישראל לפני שנביא שלום עם הפלסטינים. אני מאמין הפוך ופעלתי הפוך והנה הוכחנו אחרת", אמר ראש הממשלה.
נתניהו נשאל האם ביקר לאחרונה בדובאי ואמר ''לא שואלים ראש ממשלה ישראלי איפה ומתי הוא היה''.
הוא התייחס למתיחות בקואליציה ומתח ביקורת על מפלגת כחול לבן. ''אני מאוד רוצה להגיע לפתרון. זו לא ממשלה אידיאלית, לעיתים אני מוצא ממשלה בתוך ממשלה שפועלת נגד הממשלה", אמר נתניהו. ''אם לא הקורונה זה היה מתפרק. כרגע אני מנסה להביא לפתרון.
''היום העברנו 8.5 מיליארד שקל להמרצת הכלכלה ויצירת מקומות עבודה. אנחנו צריכים להזרים עכשיו הרבה יותר כסף. אפשר לפתור את המשבר הזה ואני פועל כדי לפתור אותו'', סיפר ראש הממשלה.
בתוך כך, סקר של מכון ''דיירקט פולס'' בדק מה חושבים הישראלים על הסכם השלום עם איחוד האמירויות, והאם היה שווה לוותר בשבילו על החלת הריבונות ביהודה ושומרון ובבקעת הירדן.
על פי הסקר, 76.7% מהישראלים מעדיפים את הסכם השלום עם האמירויות, 16.5% מעדיפים את החלת הריבונות, 3.1% השיבו ''אף אחד מהם'' ו-3.7% ענו ''לא יודע/ת''.
בקרב בוחרי ימין וימין נוטה למרכז, 64.1% מעדיפים את הסכם השלום עם איחוד האמירויות, 27.9% מעדיפים את החלת הריבונות ביו"ש ובבקעה, 1.6% השיבו ''אף אחד מהם'' ו-6.4% ענו ''לא יודע/ת''.

