יו"ר ועדת החוקה, ח"כ יעקב אשר
יו"ר ועדת החוקה, ח"כ יעקב אשרצילום: דוברות הכנסת, עדינה ולמן

וועדת החוקה של הכנסת בראשות ח"כ יעקב אשר מקיימת הבוקר (שני) דיון בהחלטות קבינט הקורונה להשוואת המגבלות בין מסעדות לבתי כנסת ל-20 איש בחלל סגור ו-30 בשטח פתוח.

"התקנות המובאות פעם ראשונה במסגרת המנגנון לוועדה, הן במקרה הטוב חצי עבודה, אולי אפילו רבע", טוען יו"ר הוועדה.

"אנחנו לא רואים משהו סדור, אני מברך על אותם תיקונים שמשווים את סוגי הפעילות בתרבות, בתי הכנסת והמסעדות, אבל מה שחסר ולא הגיוני הוא מה קורה הלאה, מה עם החללים הגדולים, ההיגיון נפסק בשלב מסוים".

ח"כ אשר הוסיף: "אני שומע כל הזמן גם מהשר וגם מבכירי משרד הבריאות שהמשרד עובד על תכנית רוחב שתביא לביטוי את הדבר שזועק לשמיים, לא ניתן להתייחס לחדר קטן כמו לאולם ענק. נדון בכל דבר ודבר ונדע שאמרנו את כל מה שיש לנו לומר לנציגי הממשלה. הוועדה דורשת לקבל בהקדם המיידי את התכנית הכללית.. לא נקבל מצב של כללים בלתי הגיוניים".

במהלך הדיון אמר פרופ' גרוטו: "לוח הזמנים שלנו לתכנית גמזו היא ל-1 לספטמבר". היו"ר ח"כ אשר עצר אותו ואמר: "לא מקובל, לא יהיה, זה תאריך מאוחר מדי".