
כעת זה מדעי: מדינות שבראשן עומדות נשים הצליחו להתמודד טוב יותר עם מגיפת הקורונה.
מחקר חדש בדק כיצד התמודדו 194 מדינות ברחבי העולם עם מגיפת הקורונה, ומצא כי נשים מנהיגות החליטו על הטלת צעדי מנע ובהם סגר והגבלות שונות על האוכלוסיה בצורה מהירה יותר מאשר מקביליהן הגברים, והצליחו להוריד כמעט בחצי את כמות הקורבנות לעומת מדינות המונהגות על ידי גברים.
המחקר בוצע על ידי המרכז לחקר מדיניות כלכלית והפורום הכלכלי העולמי, ומעלה כי אנגלה מרקל הגרמנית, ג'סינדה ארדרן הניו זילנדית, מטה פרדריקסן מדנמרק, טסאי אינג-ון בטייוואן וסאנה מרין מפינלנד התמודדו בצורה טובה יותר מאשר מדינות המונהגות על ידי גברים.
סופריה גריקיפאטי, כלכלנית מאוניברסיטת ליברפול שהיתה אחת ממבצעות המחקר, אמרה כי "התוצאות שלנו מראות בבירור שמנהיגות נשים הגיבו בצורה מהירה יותר ונחרצת לנוכח קורבנות פוטנציאליים. כמעט בכל המקרים הו הטילו סגר מוקדם יותר ממנהיגים גברים בנסיבות דומות. אמנם יש לכך השלכות כלכליות ארוכות טווח, אך זה בהחלט עזר למדינות אלה להציל חיים כפי שמעיד המספר הנמוך משמעותית של מקרי המוות במדינות האלו".
בין מערכי הנתונים שנשקלו במחקר של 194 המדינות היו תוצר לאומי לנפש, אוכלוסייה כוללת, צפיפות אוכלוסייה ושיעור התושבים הקשישים, וכן הוצאות בריאות שנתיות לאדם, פתיחות לנסיעות בינלאומיות ורמת שוויון מגדרי בחברה בכלל.
גריקיפאטי אמרה עוד כי "ניתוח זה מאשר בבירור כי כאשר משווים בין מדינות בהנהגת נשים למדינות הדומות להן לאורך מגוון מאפיינים, הנשים הציגו ביצועים טובים יותר, חוו פחות מקרי הידבקות כמו גם פחות מקרי מוות. בעוד מנהיגות סולדו מלקיחת סכנות בכל הנוגע לחיי אדם והטילו סגר מוקדם משמעותית ממנהיגים הגברים, הן גם היו מוכנות יותר להסתכן בתחום הכלכלה".
