אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: איסטוק

השמים נפתחים לאיטם וישראלים רבים מוצאים טיסות ראשונות לצאת אל העולם הגדול לתיירות ועסקים, אך מגלים כי חברות התעופה מוסיפות לתעריף הטיסה ביטוחי קורונה.

על כך משיב עו"ד יראון פסטינגר, מומחה בדיני ביטוח, המציב סימן שאלה לא מבוטל על עצם קיומו של ביטוח קורונה שכזה.

לדבריו במידה והדברים אכן נכונים אודות חברת 'ורג'ין' הרי ש"מדובר בהחלטה מהפכנית. עד כה חברות התעופה סירבו לבטח נוסעים נגד הקורונה, בוודאי בקבוצות הסיכון ואנשים עם מחלות קודמות".

"אם חברת תעופה, גדולה או לא, לוקחת את העניין על עצמה ללא תנאים קודמים וללא מגבלת גיל זו ללא ספק התפתחות חיובית, כי קשה עד בלתי אפשרי למצוא ביטוח כזה בשוק הביטוח והיא כנראה עושה את זה במנגנון של ביטוח עצמי. זאת בהנחה שהידיעה האופטימית הזו אכן נכונה".

פסטינגר מציין כי על פי הדיווח "מדובר בביטוח כולל שמכיל הכול ללא המגבלות שהפריעו עד עכשיו. הרי כידוע, אנשים עם בעיות קודמות כמו לחץ דם ועודף משקל או מחלות קודמות הסיכון הרבה יותר גדול לקורונה. אלו דברים ששואלים בכל ביטוח ללא קשר לקורונה. אדם צריך להצהיר על כך ואם יסכימו לעשות לו ביטוח זה יהיה בתעריף הרבה יותר גבוה. לפי הידיעה הלא הגיונית הזו לא יעסקו בפרטים הללו".

בדבריו מדגיש שוב עו"ד פסטינגר כי מדובר בידיעה אופטימית מאוד שהוא מקווה שהיא נכונה "כי זה יאפשר לאנשים לטוס, אבל זה נוגד את מושכלות חברות הביטוח שהמקצוע שלהן הוא הערכת סיכונים וגיל ומחלות קודמות מונעות במקרה הזה ביטוח, אבל אם חברה לוקחת על עצמה את הנושא תמורת העלאת מחיר הכרטיס, אז יכול להיות שיש כאן באמת פריצת דרך".

על משמעות הביטוח המדובר אומר עו"ד פסטינגר כי הדברים אינם מכסים תביעת נזיקין במידה ואדם הדביק אחרים, אלא מעניקה לנוסע פיצוי כספי מסוים במידה והוא לקה במחלה במהלך טיסה. "זה לא ביטוח אחריות, לא עוסק בשאלה אם הדבקת מישהו, אלא אם חלילה תידבק במחלה תקבל סכום מסוים. זו התפתחות מאוד חיובית אם באותיות הקטנות לא מסתתר מה שבדרך כלל מסתתר באותיות הקטנות. זה אולי ייקר את מחירי הטיסה אבל יאפשר לאנשים לנסוע".