
פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו סיפק אתמול תמונת מצב עגומה על התפשטות הקורונה בישראל, אך הדגיש כי נעשים מאמצים להימנע מסגר.
ב'ידיעות אחרונות' פורסם כי חלק מבכירי מערכת הבריאות דווקא להטלת סגר כללי וביתר שאת לקראת החגים.
"הגל החדש לא נעצר ואין ירידה", אומר ד"ר ארז בירנבוים, מנהל בית החולים הציבורי אסותא באשדוד, "לאור המספרים זה יהיה מאוד אחראי לחשוב על סגר. המטרה היא לא להגיע עם 800 חולים במצב קשה לחורף, אלא מאות בודדות".
ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה ומנהל היחידה לנוירוכירורגיה של הילד במרכז הרפואי שיבא בתל השומר, הוסיף: "המחלה מאוד קשה אם לא שומרים על הכללים. אם המגמה תמשיך לעלות, לא תהיה ברירה אלא לחשוב על סגר". מנגד, יש בכירים שסבורים אחרת.
"סגר כללי הוא טוב למצב של זבנג וגמרנו", מסביר פרופ' יניב שרר, מנהל בית החולים ברזילי באשקלון, "בלי שינוי בהתנהלות הבסיסית שלנו כחברה המציאות לא תשתנה".
פרופ' גמזו הבהיר אתמול כי אין בכוונתו לנקוט באמצעים קיצוניים אך הזהיר מהתחלואה הגואה: "העלייה שלנו פר נפש היא מהגבוהות בעולם".