בית ספר
בית ספרצילום: ISTOCK

משרד החינוך פרסם בתחילת השבוע את רשימת מוסדות החינוך העל-יסודי שצוותי ההוראה שלהם יקבלו תגמול כספי בזכות הישגיהם בשנת הלימודים תש''פ.

התיכונים נמדדים על פי שיעור הזכאות לבגרות, מניעת נשירה, קליטת תלמידי חינוך מיוחד, ופרמטרים נוספים.

בחב"ד קיבלו בסיפוק גדול את תוצאות טבלת משרד החינוך שבה מופיעים שישה ביה"ס על יסודיים של חב"ד מתוך 13.

שלושה מהם (בית רבקה נתניה, בית חיה מושקא בחיפה ובית חנה בקרית מלאכי) מתברגים בראש הרשימה בדרגת המצויינות מס' 1 הגבוהה ביותר. דווקא ביה"ס הנחשב ליוקרתי 'תיכון בית רבקה' בכפר חב"ד לא נמצא ברשימה.

בחסידות מספרים כי עם הגעת הרשימה ישבו ראשי הרשתות המפעילות את ביה"ס וחישבו מי מביניהם מוביל למצויינות ומגיע להישגים מדידים.

"ב'רשת אהלי יוסף יצחק-רשת החינוך של חב"ד, הנקראת על שם האדמו"ר הקודם, יכולים לרשום וי ענק אחרי כאלה נתונים", אומר לנו גורם בכיר בחב"ד.

בדבריהם ציינו את ניצחון שיטת הקירוב. "הרשת של חב''ד מתמודדת יותר מכל הרשתות בפער בין כמות לאיכות. חב''ד רוצה לקבל מצד אחד את כולם וכמה שיותר תלמידות ומצד שני לא רוצה שזה יגיע על חשבון איכות בתי הספר הציונים וההישגים.

"הטבלה הזו מלמדת אותנו שיעור חשוב. היא מציבה בראש הטבלה בציון הגבוה ביותר את בתי הספר בפיריפריה החבדית, את ביהס בחיפה נתניה וקרית מלאכי, ומעמידה מחוץ לרשימה את התיכון בית הספר בית רבקה הגדול והיוקרתי בכפר חב"ד הקולט את משפחות חב"ד השורשיות, ובכך מעידה כאלף עדים שאם עושים עבודה טובה ניתן גם מצד אחד לקבל את כולם וגם להגיע להישגים מרשימים, ואף לעקוף את ביהס הוותיקים והאלטיסטים".

"מי שיכול לטפוח לעצמו על השכם הוא מי שעומד בראש הפרמידה יו"ר חינוך חב"ד ומי שעומד כיום בראש חב"ד בישראל הרב יוסף יצחק אהרונוב שיחד עם המנכ"ל של הרשת הרב אלי קריצבסקי הביאו את הרשת להישגים אדירים בכל התחומים".

כיום רשת החינוך של חב"ד מונה 96 בתי ספר יסודיים רק בישראל ומאות גנים ומעונות מה שהופך אותה לאחת הרשתות המשמעותיות והחזקות בארץ.

"מלבד הסכום המשמעותי שזוכה לקבל כל בית ספר הנמצא ברשימה לפי רמת הציון, יזכה הצוות החינוכי בתוספת נאה מאוד בתלוש השכר הקרוב", אמרו.