
הרפס הוא השם של משפחת נגיפים הגורמים לנגעים שלפוחייתיים באיברים שונים של הגוף. הוירוס נותר רדום בגוף והוא פורץ מדי פעם לגורם לנגעים, בדרך כלל בגין היחלשות מערכת החיסון, לחץ נפשי או גופני מחלת חום וחשיפה לשמש.
הרופא האמריקני ד"ר אריק ברג (Eric Berg) ממליץ בעת התפרצות הנגיף להימנע מאכילה של בוטנים, חמאת בוטנים, קשיו, פקאן, שקדים, שוקולד, גרעינים, שום, ג'לטין, חרובים ונבט החיטה.
כדי לצמצם את השפעת הנגיף בעת ההתפרצות ממליץ ד"ר ברג לאכול דגים, עוף, בקר, כבש, גבינה, נבטי אפונה ושמרים תזונתיים.