
שר ההתיישבות צחי הנגבי ביקר הבוקר בישוב מצפה כרמים, שבית המשפט העליון הורה לפנות חלקים ממנו בתוך שלוש שנים.
השר הנגבי נועד יחד עם מנכ״ל המשרד אבי נעים עם נציגי המשפחות המתגוררות בישוב למעלה מעשרים שנה, ושמע מהם כי משמעות הפסיקה הינה הריסת הישוב כולו, בו מתגוררים כמאתיים וחמישים תושבים.
בסיכום המפגש אמר השר, "כפי שראש הממשלה נתניהו אמר בעקבות הפסיקה, מדובר בהחלטה שגויה שיש לעשות כל מאמץ לשנותה".
"אל לנו לאכזב את המתיישבים, מלח הארץ, שעלו על הקרקע ביוזמת ובתמיכת כל רשויות המדינה המוסמכות, ולא הפרו מעולם חוק כלשהו", הוסיף הנגבי.
לדבריו, "גם אם נפלו פגמים בדרך בה התקבלו לפני שנים רבות החלטות מנהליות מסוימות, אין להעניש מתיישבים שפעלו בתום לב מובהק. משרד ההתיישבות בראשותי יפעל יחד עם משרד ראש הממשלה ומשרד המשפטים לבחון את כל הדרכים לפיתרון הנושא שלא בדרך של עקירת אנשים מביתם".
מנכ"ל משרד ההתיישבות אבי נעים אמר: "הבוקר נפגשנו עם תושבי הישוב שביום חמישי האחרון בג"ץ פסק כי בתיהם יהרסו. המקרה של מצפה כרמים הוא דוגמה מובהקת למצב בו המדינה ומערכת המשפט צריכים לסייע לתושבים שומרי החוק למצוא פתרון חוקי ולמנוע חורבן של ישוב יהודי.
"אנו במשרד ההתיישבות נירתם ללוות את תושבי מצפה כרמים ולסייע להם במציאת פתרונות חוקיים שיימנעו את הרס הישוב", הוסיף.
ממטה המאבק נמסר: "אנו מודים לשר ההתיישבות צחי הנגבי על התגייסותו המהירה לנושא. אנו דורשים לתת מענה חקיקתי ומשפטי שבו היישוב לא יפונה שוב. הבהרנו כי אין בכוונת התושבים להתפנות ולהיענות לפסיקה הפוליטית של בג"ץ".