ליהנות מכל הטעמים
ליהנות מכל הטעמים צילום: עדי וחיה

בקיץ הזה ליבי במזרח ואנוכי בארץ ישראל. קצת מצחיק לחשוב איך עד ממש לא מזמן טיולים לחו"ל היו דבר יחסית שגרתי ועד שנטוס ליפן, יש לכם את יפן ברמת גן.

תגיעו למסעדה וקבלת הפנים עם המגבת הלחה בכניסה תשכיח את הגעגוע ותעניק לכם טעם של חופשה.

קמאקורה היא מסעדת שף יפנית ששוכנת במלון אינדיגו היוקרתי במתחם הבורסה ברמת גן. השף גיל-עד דאבוש יוצר ומחבר בין קולינריה מסורתית ממחוזות שונים ביפן לבין טכניקות יפניות מסורתיות ועכשוויות. בנוסף לקולינריה המרתקת ולהשלמת החוויה יש אוסף יינות מקומיים, קוקטיילים ומשקאות המגיעים מרחבי ארץ השמש העולה.

צילום: עדי וחיה

הדבר הראשון שעלה לנו לראש כששמענו על מסעדה יפנית זה כמובן מנות המכילות נודלס ומוקפצים, כי זה מה שכולנו הישראלים מכירים. אז קאמקורה מביאה את האוכל היפני האמיתי שמושתת על מנות בשר עם טאצ' אחר לגמרי ממה שאתם מכירים, אנחנו התאהבנו ושינינו את עמדתנו לגבי המטבח היפני.

וכמו שנהוג אצל היפנים, את הארוחה מתחילים עם שוט של סאקה (יין אורז) שינקה את הגוף לפני האוכל. התחלנו את החגיגה עם אחת המנות המדוברות ביותר במסעדה. תגידו שלום לאהבה החדשה שלכם - טרטר בקר על מח עצם ישר מהגחלים (89 ₪) שמשלב בין חום וקור. את המנה הזו מומלץ לאכול עם כפית, אוספים את כל השכבות כולל האצה ונותנים לטעמים להתאחות בפה. המנה מיוחדת במינה ויפה בצורה בלתי רגילה. חובה לפתוח איתה את הארוחה.

צילום: עדי וחיה

להמשך הפתיחה לקחנו סינטה טטאקי שלא ריגשה אותנו במיוחד עם רוטב סתמי ולא מפתיע, ובהחלט אפשר לוותר עליה ולהמשיך לטונה כמהין עם הרוטב המיוחד (65 ₪) שפה כבר מקבלים את סך התחושות בביס אחד מושלם והחיוך נתקע על הפנים.

טרטר הטונה נמס על הלשון והשכיח את כל צרות העולם עד שלא נותר דבר מלבד עונג צרוף. זו מנה שרואים שהושקעה בה מחשבה רבה וקצרה ממנו מחמאות רבות על אף היותה קטנה למדיי.

מתי בפעם האחרונה אכלתם סושי עם כבד אווז? הסושי הייחודי בישראל. סושי שהצליח לרגש אותנו, והלב שלנו פעם בחוזקה.

בדיוק כשחשבנו שכלום כבר לא יפתיע אותנו. קיבלנו את העיקריות. על המבורגר יפני כבר שמעתם? קבלו את המבגו (78 ₪). הגרסה היפנית להמבורגר המוכר. המבורגר יפני צלוי על גחלים וללא לחמניה (כן, ללא לחמניה, רטבים וירקות) הבשר הצלוי נשאר נימוח ורך בפנים. לצידו יש פאק צ'וי, ביצה רכה מעל ורוטב ברביקיו יפני שעוטף את הכל בטעם נהדר.

צילום: עדי וחיה

וכמובן, הפייבוריט שלנו להערב, מניפת חזה מולארד (108 ₪), שהיה עשוי בצורה הטובה ביותר עם רוטב יין אלוהי שגרם לנו לרצות לא להפסיק לאכול.

בגזרת הקינוחים הזמנו פלאן (קרם קרמל)- קינוח של ילדות עם טעם של פעם. הקרמל מורגש בקרם מיד וגורם להתרגשות וסיים לנו ארוחה מנצחת.

אז לסיכום, המקום הוא חוויה קולינרית לא שגרתית, וכיאה למסעדת שף המנות די קטנות (ולכן אין צורך לצום החל מהבוקר). המלצתנו היא שבשביל ליהנות מכל הטעמים ומכמה שיותר גיוון של בשרים ודגים - לקחת את ארוחת הטעימות, זה בהחלט שווה את זה.

קמאקורה: אהליאב 5 רמת גן. טלפון: 073-2753807

שעות פתיחה: ראשון עד חמישי 12:30-15:30 ו- 18:30-23:30, שישי ושבת סגור.

המסעדה כשרה בפיקוח רבני צהר

צילום: עדי וחיה
מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו